Nogle lande giver den gas med fx QR-koder, der skal scannes hver gang man går udenfor en dør, så politiet kan se om man kun går dér, hvor man må.

Andre forsøger at udvikle apps, der kan tracke hvilke andre mobiler en person har været i nærheden af de foregående dage, men uden at nogle data deles med hverken myndigheder eller andre personer.

Vi taler om, hvilke metoder det er okay at tage i brug - og ikke mindst hvordan man sørger for at overvågningen bliver nedlagt når virussen - forhåbentlig - en dag kommer under kontrol.

Til sidst har vi som sædvanlige tiprunde, og så løfter Jeppe også sløret for DataSnaks kommende SofaKonference - hvor vi vil lave en fælles spilleliste med inspirerende data- og teknologi-relaterede videoer, og så se dem sammen, hver for sig, hjemme fra sofaerne.

Skriv meget gerne til os med dit forslag til indhold, oplæg eller apps til SofaKonference 2020.

DR-podcasten Genstart har besøg af Henrik Moltke, der fortæller om mobiltracking

Privacy-aktivisten Maciej Ceglowski ønsker overvågning(!)

Det engelske sundhedsvæsen om deres data-hub, deres visioner og deres partnere

Overvågning og tracking kan hjælpe - men er privacy-prisen for høj?

Tips

Jeppe: La Bamba - filmen om Richie Valens kan nu ses på Netflix

Adam: Geogebra - https://www.geogebra.org/ - matematik, så selv Adam Bindslev kan finde ud af det

Anders: Omnibus Project podcast - https://www.omnibusproject.com - underholdende morfar-historier om alverdens obskure emner

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk