"Mine medlemmer havde glædet sig til endelig at kunne holde nogle velfortjente fridage. Det er nu aflyst, og det er ikke i orden", skriver Kate Ziegler.

"Mine medlemmer havde glædet sig til endelig at kunne holde nogle velfortjente fridage. Det er nu aflyst, og det er ikke i orden", skriver Kate Ziegler.

  

Jeg er utrolig stolt af at være formand for HK Handel Nordjylland. Det er jeg altid, men endnu mere i denne ”coronatid”.

 

Jeg oplever dygtige, engagerede og arbejdsomme medlemmer, som sætter deres eget helbred på spil for at sikre forsyninger til alle danskere.

 

Mange medlemmer er ansat i funktioner, som vi forbrugere ikke ser til daglig. Det er dem, som sørger for, at der er varer på hylderne, så vi alle kan få de varer, vi behøver.

Mange af HK Handels medlemmer sidder på engrosvirksomhedernes kontorer og sørger for, at der dagligt bliver fyldt op på hylderne i specielt dagligvarebutikkerne.

Nogle af dem kan sidde hjemme og arbejde, men andre er nødt til at møde fysisk op på arbejde med den risiko, der er, for smitte i den situation.

 

Mange arbejder med at få varerne frem

 

Andre skal sørge for at planlægge, hvordan varerne skal komme frem - til tiden, til de rigtige butikker og på den rigtige dag. De sørger med andre ord for, at vognmændene og chaufførerne kan passe deres arbejde. Men det er også nødvendigt, at varerne bliver pakket, så chaufføren kan få varerne med i bilen. Her er der også HK’ere, som pakker varer på lagrene. De har dagligt mange varer ”i hænderne”. Varer, som blandt andet kommer fra nogle af de lande, som er hårdt ramt af coronavirus.

 

Jeg er stolt af alle mine medlemmer, som dagligt sætter deres helbred på spil for at sikre vores mulighed for at få de nødvendige varer.

 

Vi skal alle hjælpe til og passe på, så vi mindsker risikoen for smitte. Statsminister Mette Frederiksen har på talrige pressemøder fortalt danskerne, at det er altafgørende, at vi bliver hjemme, at vi ikke skal forsamles i større forsamlinger og så videre. Vi har set erhvervsminister Simon Kollerup stå på andre pressemøder og fortælle om store hjælpepakker til virksomhederne, som helt sikkert bløder i disse dage.

 

Salling Group og Per Bank buldrede frem

 

På trods af hjælpepakker og opfordringer oplevede vi så i sidste uge, at Salling Group med topchef Per Bank i spidsen buldrede frem med ønsket om at dispensere fra lukkeloven. Det ville betyde, at nogle af Salling Groups store butikker ville få mulighed for at holde åbent i påsken.

 

Pakket ind i forklaringer om at vise samfundssind og sikre afstand mellem kunderne lykkedes det for Per Bank at få Folketinget, med erhvervsminister Simon Kollerup i spidsen, til at dispensere for lukkeloven. Således må butikkerne nu alle holde åbent Skærtorsdag og Påskedag (søndag). Kun SF og Enhedslisten stemte imod, og tak for det.

 

Mine medlemmer havde glædet sig til endelig at kunne holde nogle velfortjente fridage sammen med den familie, som er sendt hjem fra daginstitution, skole og arbejde. Det er nu aflyst, og det er ikke i orden.

 

Et forsøg på at kapre markedsandele

 

Dagen efter, at dispensationen var vedtaget, kunne vi læse, at Salling Group er hårdt presset af krisen. En nedgang på 50% i Føtex og 20% i Bilka, kan nok få enhver erhvervsleder til at rynke på panden.

 

Det er for mig et klart bevis på, at ønsket om dispensation for lukkeloven var og er et forsøg på at kapre markedsandele fra de små og mellemstore dagligvareforretninger, som ligger i lokalområderne. Jeg oplever nemlig, at de har fået flere kunder, fordi vi alle lytter til rådet om at handle lokalt.

Køb dit påskeguf og andre varer på andre dage end Skærtorsdag og Påskedag, hvor butikkerne holder ekstraordinært åbent

køb dit påskeguf og andre varer på andre dage end Skærtorsdag og Påskedag, hvor butikkerne holder ekstraordinært åbent.

 

 Det er et forkert signal at sende, når butikkerne holder ekstra åbent. Derfor vil jeg opfordre til, at vi danskere handler, som vi plejer i det daglige. Køb ind til flere dage og undgå, så vidt muligt, at handle Skærtorsdag og Påskedag (søndag).

 

Vi skal stå sammen hver for sig  -  også i påsken.