Camilla Christensen har sendt os en selfie fra sin arbejdsplads i Augustenborg

- I bund og grund så er man jo meganervøs. Jeg ved jo godt, at jeg kan klare det, men jeg skal styre nervøsiteten, og så er det godt have nogle værktøjer, siger Camilla Christensen. Hun er elev i Sønderborg kommune og skal til fagprøve i uge 24.

Camilla er formand for elevklubben, som i alt har 13 medlemmer. Syv af dem skal op til sommer, og de havde regnet med at få HK Sydjyllands ungdomskonsulent på besøg til at forklare om eksamen. Det satte coronavirussen en stopper for, men Camilla anbefaler i stedet sine medlemmer – og alle andre elever, der skal til eksamen – at de melder sig til HK Sydjyllands webinarer i stedet (se link nedenfor). Kurserne er flyttet online, og det er Camilla ikke utilfreds med.

- Det er faktisk en fordel, at det flytter til nettet, for det er svært for os i Sønderborg at finde tiden til at tage til Kolding. Mange af os er voksenelever med familie og børn, forklarer Camilla, som selv er 30 år og har en datter på seks år. Hun har tidligere bestået eksamen i akademifaget borgerkommunikation og er uddannet pædagogisk assistent. Hver gang er det gået godt.

- Det bliver nemmere, jo ældre man bliver. Man tror mere på sig selv. Men vi har nogle elever på omkring 20 år, som kommer lige fra handelsskolen. De er ikke så rustet til livet og har ikke den livserfaring, som er en god ballast. De har rigtig meget brug for at få hjælp til at styre nervøsiteten, mener Camilla.

Har fået job

Camilla Christensen går på Mommark Handelskostskole og har allerede fået arbejde på Amaliehavens Plejecenter i Augustenborg. Det betyder, at hun går på arbejde under nedlukningen.

- Jeg er en af dem, som har en kritisk position. Jeg skal stå til rådighed, hvis nogen dør, når andre flytter ind, når plejepersonale skal administreres ved sygdom og så videre, siger hun.

Distancen opretholdes i arbejdstiden, for hun har eget kontor, og kollegerne holder frokostpause forskudt i et stort mødelokale med højst fire personer ved et seks meter langt bord.

Link til webinarerne

HK Sydjyllands webinarer om eksamensangst og om fagprøveskrivning er åbne for alle medlemmer, men medlemmer af HK Ungdom prioriteres. Se dem her:

https://www.hk.dk/aktuelt/nyheder/2020/04/06/eksamen-og-fagproeve-hvad-nu