DataSnak ser på, om tracking af vores klimaaftryk fx med mobilapps kan gøre en forskel i hverdagen, og spørger hvordan man overhovedet skal forholde sig til sin egen adfærd, når det gælder klimaet.

Vi taler med klima-antropolog Steffen Dalsgaard fra ITU, og har også mødt Olivier Corradi fra firmaet Tomorrow, der laver CO2-appen North.

Og så er der selvfølgelig tiprunde til sidst.

NB! Begge interviews er fra begyndelsen af marts, før viruskrisen for alvor ramte os - men er ikke mindre relevant af den grund.

SOCCAR - Sociocultural Carbon - ITU-projekt med fokus på klima, data og adfærd

[Steffen Dalsgaard, ITU](https://pure.itu.dk/portal/en/persons/steffen-dalsgaard(bc7a60f7-45a0-401f-813f-6b4aa700c849).html)

Baggrund: Prosa-bladet har skrevet fin artikel om Steffen og ITUs arbejde

Tomorrow - firmaet, der har lavet North-appen til CO-tracking

Tips

Anders: Giri/Haji på Netflix Giri / Haji | Netflix Official Site

Adam: Shane O’Mara: “In Praise of Walking” (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

Jeppe: Dokumentaren om “Omars vej til Krudttønden” - to afsnit på DRDK TV

Steffen: Mike Berners-Lee: “How Bad Are Bananas?”

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden. Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK. Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag. Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag. Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk