Tak for stemmerne

Et massivt flertal af HK Privats medlemmer – nemlig 94,8 % - har sagt ja tak til fornyelsen af 21 af HK Privats landsoverenskomster, som netop har været til urafstemning.

Aldrig har HK Privat fået så stort et ja, og aldrig har så mange medlemmer stemt.
Stemmeprocenten blev 64,8 %, og det er mere end 10 % højere deltagelse end ved de seneste overenskomstforhandlinger i 2017.

Forligsmanden har netop i dag klokken 13.30 offentliggjort det samlede resultat for urafstemningen på det private arbejdsmarked, og det blev et stort ja til overenskomstresultaterne med 79,8 % ja stemmer. Den samlede stemmeprocent er 57,6 %.

Formand for HK Privat, Simon Tøgern, er overvældet og stolt over resultatet:

- I en svær corona-tid er det så uhyre vigtigt, at vi får indgået klare og stærke aftaler med arbejdsgiverne om fair løn- og arbejdsvilkår for de kommende 3 år. Og med en så ekstraordinær opbakning til slutresultatet fra vores medlemmer har vi fået et stort mandat til at arbejde videre med at sikre gode arbejdsvilkår for vores medlemmer, siger Simon Tøgern.

Den afdeling i HK Privat, der procentvis har fået de bedste stemmetal, er MidtVest. Her havnede stemmeprocenten helt oppe på 72,4%.

- Jeg er meget stolt. Det har været en fælles sag for hele afdelingen på tværs af sektorer at ringe ud til medlemmerne. 99,9% af medlemmer har været glade for et opkald, og det har givet gode snakke og mange stemmer, siger en glad formand for HK Privat i MidtVest, Inger Stranddorf.

Særligt forhøjelsen af fritvalgskontoen fra 4 til 7 %, 3 ugers ekstra forældreorlov med fuld løn til far og mulighed for op mod 5 ugers efteruddannelse ved afskedigelse er centrale resultater.

- Der er ingen tvivl om, at forhøjelsen af fritvalgskontoen var et krav, som vores medlemmer har stået hårdt på, og sådan som vi ser visse arbejdsgivere reagere på corona-udbruddet netop nu, så er resultatet kun steget i vigtighed, siger Simon Tøgern og fortsætter:

Udover fritvalgskonto, forældreorlov og uddannelse ved afskedigelse, indeholder overenskomsterne også forbedringer for arbejdsmiljørepræsentanter i forhold til uddannelsesmuligheder og adgang til IT og et pænt løft af minimallønnen og pension til de yngste elever som vigtige elementer.

 

HK Privat har i alt forhandlet 21 landsoverenskomster hjem, som medlemmerne de seneste uger har stemt om. Der er stadig overenskomster, der skal forhandles og findes en løsning på, og det er følgende:

 • Overenskomst mellem HK Privat og Tandlægeforeningen
 • Overenskomst med Dansk Kiropraktorforening
 • Overenskomsten med Danske Fysioterapeuter
 • Overenskomsten med BL - Danmarks Almene Boliger

  HK Privats stemmeprocenter ved de seneste overenskomstforhandlinger:

  2020:  64,8 %
  2017:  54,2 %
  2014:  50,8 %
  2012:  33,8 %
  2010:  46,1 %
  2007:  30,3 %
  2004:  34,0 %