kongres faner

HK Stat holder kongres hvert 4. år. Senest foregik det 7.-8. juni 2016 på Comwell Hotel i Kolding. Foto: Nils Lund Pedersen

Når sektorbestyrelsen har taget beslutning om nyt tidspunkt og eventuelt nyt sted for afholdelse af kongressen, vil HK Stats sekretariat informere tillidsrepræsentanter samt valgte og ansatte i HK om de reviderede planer for afholdelse af sektorkongressen. 

Allerede 3. april drøftede sektorbestyrelsen at udsætte kongressen til 5.-6. oktober 2020 på grund af risikoen for smittespredning blandt de hundredvis af deltagere. Siden meddelte statsministeren, at forbuddet mod større forsamlinger gælder indtil udgangen af august.

Dermed er det blevet et åbent spørgsmål, om det vil være muligt på normal vis at afvikle de aktiviteter, der går forud for en kongres. Fx er flere generalforsamlinger i HK’s afdelinger, hvor deltagerne normalt vælger delegerede til kongressen, ikke blevet afholdt på grund af coronakrisen.