Vi skal først følge op på forrige episode om mobiltracking og andre overvågnings-teknologier, der bliver brugt i i bekæmpelsen af Coronavirussen. Siden sidst har Apple og Google meldt sig i kampen, og vil udvikle et såkaldt API der skal bruge Bluetooth til at tracke hvilke andre mobiler man har været i nærheden af. Men det er stadig sundhedsmyndighederne der skal lave selve appen og stå for kontrollen.

Og så skal vi kort vende brugen af AI i musikproduktion, et oldgammelt programmeringssprog der pludselig har fået en hovedrolle igen, og på rygtet om et nyt sæt hovedtelefoner fra Apple.

Til sidst er der naturligvis tiprunde med spil, dokumentarer og dimser.

HUSK også at i næste uge taler vi om it-support, så send gerne din bedste eller værste support-oplevelse med en mail til hr. Redaktør Jeppe Engell 😃

Links

Sådan skal kontakt-sporings-værktøjer fra Apple og Google fungere

De store spørgsmål om Apple og Googles tracker-værktøj

Computerworld om den danskudviklede smittesporings-app

Nyt Apple-værktøj viser ændringer i Maps-brugeres rejseadfærd

Gode råd fra EFF om overvågning og smittesporings-værktøjer

Imogen Heap bruger AI til at lave musik

Det gamle programmeringssprog COBOL har fået fornyet aktualitet - på godt og ondt

Rygte: Apple vil lave “modulære’ hovedtelefoner

Descript: AI-værktøj til podcast og andre lydoptagelser

 

Tips

Jeppe: Hillary-dokumentar på DRDK TV

Adam: Online streaming-gaming på Google Stadia - nu med gratis prøveperiode

Anders: DAC til dine hovedtelefoner i computer og/eller mobil. Fx en Audioquest Dragonfly, men de fås i mange prisklasser (også de helt tunge…)

 

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk