Normalt fylder overenskomstforhandlinger kraftigt i mediebilledet, men det satte Coronaen en stopper for. Det gjorde den også for de møder, HK Østjyllands formænd og tillidsvalgte plejer at afholde på mange virksomheder inden afstemningen. Faktisk har en del medlemmer slet ikke været sammen med deres kollegaer i stemmeperioden. Men der var ingen grund til nervøsitet omkring stemmeprocenten. Tværtimod blev stemmeprocenten historisk høj.

 

HK Privat Østjylland:

61,58 % har stemt

Ja: 93,49 %

Nej: 6,51 %

 

HK Handel Østjylland:

53,46 % har stemt

Ja: 93,95 %

Nej: 6,05 %

 

- Det er helt fantastisk, at vores medlemmer har valgt at stemme så massivt og endda med en stemmefremgang på 33% for HK Handels område i forhold til sidste overenskomstafstemning for tre år siden. Vores tillidsvalgte og medarbejdere har gjort et fantastisk arbejde, og jeg er utroligt glad for resultatet, siger Cliff Præstegaard, formand for HK Handel Østjylland.

 

Cliff Præstegaard

Cliff Præstegaard, formand for HK Handel Østjylland

Vigtigt resultat – men også vigtigt at huske dem uden en overenskomst

- Jeg er simpelthen stolt over at være del af en fagforening, der tager demokratiet alvorligt, og jeg opfatter det som en kæmpe cadeau til overenskomstsystemet, at folk bakker op. Stemmeprocenten er for HK Privat Østjyllands vedkommende over 13% højere end den tidligere rekord. Den store interesse for afstemningen viser, hvor vigtige overenskomsterne er for vores medlemmer, siger formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen og fortsætter:

- Vi skal bare huske på, at der stadig er en tredjedel af vores medlemmer, der ikke har en overenskomst på deres arbejdsplads, så der stadig meget at gøre.

Søren Sørensen

Søren Sørensen, formand for HK Privat Østjylland