Dorthe Hansen fra Billund Lufthavn er én af de tillidsrepræsentanter, der har arbejdet hårdt for at få stemmeprocenten op

Det kan godt være, at det meste lige nu handler om Corona. Men medlemmerne i HK Privat Sydjylland går bestemt stadig op i vilkårene for deres fremtidige arbejdsliv.

Det beviste de ved afstemningen om OK20, hvor hele 67,03% af de lokale medlemmer valgte at give deres mening til kende. Det er et historisk højt tal.

- Jeg er stolt og glad over den lokale stemmeprocent, som ligger et pænt stykke over landsgennemsnittet. De sydjyske medlemmer har sendt et tydeligt signal om, at de vil være med til at bestemme, hvad der står i deres overenskomst. Og jo flere engagerede medlemmer, vi har bag os i HK, jo mere pres kan vi lægge på arbejdsgiverne ved næste forhandling, siger formand for HK Privat Sydjylland, Henny Fiskbæk.

Både sydjyderne og resten af landet stemte for overenskomsten med et overvældende flertal.


Medlemmer glade for at blive ringet op
HK’s tillidsrepræsentanter var med til at sikre, at stemmeprocenten blev så høj. Og mange ydede en ekstraordinær indsats for at sikre, at alle deres kolleger fik stemt.

Som en ekstra motivation satte HK Privat præmier på højkant blandt de bedste afstemningsprocenter i forskellige kategorier. Og to af disse præmier gik til arbejdspladsklubber i det sydjyske.

Dorthe Hansen, der er tillidsrepræsentant i Billund Lufthavn, var med til at vinde 10.000 kr. til klubkassen, fordi det lykkedes at få 59 ud af 63 medlemmer til at stemme.

- Jeg brugte en dag på at ringe rundt til alle mine medlemmer. Dem, jeg ikke fik fat i, lagde jeg en besked hos, og så ringede de tilbage. Alle blev faktisk glade for at høre fra deres tillidsrepræsentant. Vi fik en snak om vigtigheden af at stemme og hvad den nye overenskomst indeholdt. Jeg tog mig også tid til at svare på de spørgsmål, de måtte have om coronasituationen. Så det var en rigtig god oplevelse, fortæller Dorthe Hansen.

Hos Stofa i Sønderborg stemte 10 ud af 10 medlemmer på opfordring af tillidsrepræsentant Jan Bouet. Det udløste en præmie på 2.500 kr. til klubkassen.

- Jeg skrev rundt til dem alle om, at de skulle huske at stemme, og de fulgte heldigvis min opfordring. Der plejer at være fin respons, når jeg sender noget ud som tillidsrepræsentant, siger han.

Både Dorthe Hansen og Jan Bouet forestiller sig, at pengene skal gå til et hyggeligt arrangement for medlemmerne. Der er dog ikke noget planlagt endnu.