I HK’s Karrieretelefon sidder vejlederne klar til at vejlede som normalt alle hverdage mellem 13 og 16. Og selvom man kunne tro, at karrierevejledningen kørte på lavt blus under coronakrisen, er det faktisk helt modsat. I Karrieretelefonen oplever de nemlig flere opkald end de havde forventet og mange af samtalerne varer længere end normalt, fortæller karrierevejleder Tine Asmussen fra HK’s Karrieretelefon.

- De samtaler vi har haft under coronakrisen har været mere vejledningstunge end normalt – og flere har krævet opfølgning. Jeg vil tro, at nogle af medlemmerne bruger tiden på at overveje og reflektere over, om de sidder på den rigtige hylde. Hvis man skal vende corona til noget positivt, så giver krisen i hvert fald anledning til at man stopper op og reflekterer, mens verden er kompleks og uoverskuelig, forklarer hun.

Der er stadig job at få

Tine Asmussen synes, at det er vigtigt, at vi forsøger at bevare noget optimisme i denne svære tid, selvom der måske er færre jobopslag end normalt.

- Der er stadig folk, der siger op og får nyt job, der er folk, der går på barsel og pension – samfundet står ikke stille på den led. Jobåbningerne er ligeså mangfoldige som før coronakrisen, understreger Tine Asmussen og opfordrer til, at holde fast i det positive.

Måske er tiden lige præcis nu til at søge uopfordret og være mere opsøgende i sit netværk.

- Hvis man virkelig er indstillet på at skifte arbejde, skal man passe på med at tænke, at det ikke kan lade sig gøre. Måske er tiden lige præcis nu til at søge uopfordret og være mere opsøgende i sit netværk. Det er en god periode at gøre opmærksom på sig selv, og dermed vil det være nemmere at vende tilbage, når hverdagen er mere stabil igen.

Tine Asmussen anbefaler dog, at man finder ind til hvorfor, man gerne vil skifte job. Først når man er helt afklaret, skal man give sig i kast med jobsøgningsprocessen. Men kaffeaftaler kan aldrig skade, siger hun.

Har du brug for sparring om din karrieresituation, så tøv ikke med at give HK’s Karrieretelefon et kald. Telefonerne er åbne alle hverdage 13-16 på 3330 4460.

Brug karrieretelefonen – den er også for dig

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.