Der er blevet alt for meget tid til haven for de hjemsendte

Hver dag plejer Anette Neve Nørgaard at møde horsensianerne i Informationen og i omstillingen på rådhuset. Som ansat i Borgerservice stod hun bogstaveligt talt ved indgangen til kommunen, og det passede den 42-årige assistent rigtig godt. Men siden begyndelsen af april har hun gået hjemme – hjemsendt for at bruge overskydende ferie og flexdage.

- En måned er rigtig lang tid for mig. Jeg plejer aldrig at holde mere end 14 dages ferie ad gangen, siger Anette. Indtil skolen begyndte igen, havde hun sine to drenge på 8 og 10 år, som skulle hjemmeskoles og underholdes. Men nu er det kun hende og hendes mand, der er hjemme, og han skal arbejde og har ikke tid til underholdning.

- Jeg går ture, laver en masse i haven og har fået sat ting til salg, der skal væk. Jeg får lavet en hel masse småprojekter, man ikke normalt har tid til, og drengene har fået rulleskøjter og løbehjul, så vi kan have nogle aktiviteter. Men næsten alt er jo lukket, og jeg får kun set steder udefra. Jeg kommer ud i naturen, så det er altid noget, at det er så godt vejr, fortæller Anette.

Anette den sidste dag på jobbet før hjemsendelsen

Anette Neve Nørgaard skulle have været på skiferie ugen efter sin kollega, som er den anden medarbejder, der fast passer Informationen. Men coronaen ramte, mens kollegaen var væk, så hun kom direkte i karantæne ved hjemkomsten, og Anette måtte blive hjemme og passe vagten. Pludselig havde hun 98 timer, hun skulle bruge for at få ryddet timesaldoen.

- Det er fra højere sted bestemt, at al ferie skal afholdes inden 1. maj. Selvfølgelig er det træls, men jeg kan godt se, at det duer ikke, at man står og mangler en hel masse mennesker, når vi åbner igen, og det gør vi forhåbentlig snart, siger Anette.

Med feriekontoen ryddet er der også konsekvenser i vente for resten af året. Familien havde planlagt en tur til New Zealand ved juletid, men selv hvis der bliver åbnet for turister efter coronaen, hænger rejsen nu i en tynd tråd. Og sommerferien til Spanien bliver formentlig ændret til et sommerhus i Danmark.

- Til gengæld glæder jeg mig meget til at komme på arbejde igen. Det er rart at vide, at jeg har en dato at vende tilbage, slutter Anette.