Ja til overenskomsten

15. april var det sidste chance for at sætte sit kryds ved ja eller nej til overenskomsten. Næsten 2/3 af HK Privat Sjællands medlemmer deltog i afstemningen, og af dem sagde 95 % ja.

Formand for HK Privat Sjælland Lasse Thorn er glad for resultatet og ikke mindst for den høje stemmeprocent.

- I HK Privat Sjælland havde vi sat et meget ambitiøst mål om en stemmeprocent på 55. Vi endte på næsten 64 procent. Det er helt vildt og en rekord, vi aldrig før har været i nærheden af, fortæller en begejstret Lasse. 

Lasse har hele tiden håbet på et ja til overenskomstens fra HK Privats medlemmer.

- Vi har gjort en stor indsats for at indsamle ønsker og krav til overenskomsten. Det blev til mere end 18.000 udsagn fra medlemmerne, som vi skrev sammen til 3 hovedkrav. Det er afgørende for os, at vores krav til overenskomsten kommer fra medlemmerne, siger Lasse.

Han fortæller, at forhandlingerne endte med et historisk godt resultat med lønstigninger, svarende til mere end 9 % over 3 år.

- Selvom vi glæder os over, at mange af vores medlemmer har fået en ny overenskomst, har vi ikke glemt klinikassistenterne, hvis arbejdsgivere stemte nej til den indgåede aftale. Der kæmper vi videre, så også klinikassistenterne kan få ny overenskomst, fortæller Lasse og slutter af med ordene:

- Jeg vil gerne ønske tillykke med de nye overenskomster og sige en stor tak til alle jer, der har deltaget i afstemningen. I er med til at vise arbejdsgiverne, at vi står sammen i HK. Det betyder, at vi står stærkere i kommende forhandlinger.