På grund af overgangen til en ny ferielov, så er udbetalingen af ferietillæg i år kun for 8 måneder, hvor den plejer at være for 12 måneder, så derfor er beløbet mindre. Pengene for de sidste 4 måneder, bliver indefrosset og udbetalt, når du forlader arbejdsmarkedet. Det er iøvrigt heller ikke alle, der plejer at få ferietillægget udbetalt en gang om året. Nogle har fået det løbende udbetalt.

Fremadrettet vil du  stadig få lige så meget i ferietillæg, som du plejer at få, men fra 1. september 2020 kommer du til at få udbetalt tillægget løbede i andele svarende til den ferie, du holder. Eller du får pengene 2 gange om året.

ferie_1Den ene procent i ferietillæg er en del af ferieloven, så den skal du have. Mange har via deres overenskomst ekstra ferietillæg. Hvis du har det, så bliver de penge udbetalt på samme måde, som de plejer at blive udbetalt.

Hvis du er i tvivl om dit ferietillæg, er du velkommen til at ringe til den HK afdeling på tlf 7011 4545.

Du finder mere information om den nye ferielov på HK’s hjemmeside her: Alt du skal vide om den nye ferielov.

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.