HK Kommunals formand Lene Roed støtter naturligvis også alle jer medarbejdere ved frontlinjen.

 

Alle skal have ret til at have et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Derfor markerer HK Kommunal sammen med den internationale og europæiske fagbevægelse Den Internationale Arbejdsmiljødag d. 28.april. I år er temaet Covid-19, og vi vil gerne vil sende en særlig støtte til alle jer frontmedarbejderne, der står i front, hvad enten det er fysisk eller hjemmefra digitalt.

Vi vil derfor opfordre til at vise din støtte ved at poste et billede af dig selv på Facebook og/eller Instagram, hvor du holder et skilt med teksten #støtfrontlinjen d. 28. april. Du må også meget gerne dele det på HK Kommunals Facebookside.

- Det er en svær situation, vi står i – og alle medarbejdere har virkelig brug for et skulderklap, siger HK Kommunals arbejdsmiljøkonsulent, Karen Brøndsholm.

 

Ros hinanden

Covid-19 udfordrer på alle måder arbejdsmiljøet, uanset om man arbejder i frontlinjen eller arbejder hjemmefra.

- Det er en helt ekstraordinær situation på alle arbejdspladser, og det formelle og uformelle samarbejde mellem arbejdsmiljørepræsentant, tillidsrepræsentant og leder har aldrig været vigtigere, siger HK Kommunals arbejdsmiljøkonsulent, Karen Brøndsholm.

Hun understreger, at det er vigtigt, at AMR, TR og leder finder løsninger, så de har føling med kollegerne – både dem som fortsat løser arbejdsopgaverne på arbejdspladsen under nye former – og dem som har måtte flytte arbejdet hjem i dagligstuen.

- Giv ekstra ros til hinanden! Det er en meget uvant situation og ingen prøvet denne meget voldsomme udfordring før. Derfor vil der opstå fejl og situationer, som man bliver utrygge over. Del med hinanden, hvad der går godt, og hvad der er svært. Og sørg for at fastholde de gode rutiner, som man har i løbet af en arbejdsuge, men gør dem nu digitalt, opfordrer arbejdsmiljøkonsulenten.