I fem uger har det særlige isolationsafsnit for Covid-19-patienter været åbent på Regionshospitalet i Viborg og i den tid er 15 ud af knap 40 medarbejdere blevet smittet med corona. Heriblandt lægesekretærer. Da der også er tale om faggrupper, der ikke har patientkontakt, er hospitalsledelsen nu sikker på, at der er tale om en smittekæde blandt personalet, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Formand for DL, Nathali Schaap Degn, opfordrer til at hospitalsledelserne er endnu mere opmærksomme på retningslinjerne også overfor lægesekretærer.

- Selvom der ikke er direkte patientkontakt, viser det her tilfælde med al tydelighed, hvorfor det er vigtigt at tænke sikkerhed og værnemidler ind for lægesekretærer på lige fod med andre faggrupper. Det er vigtigt at afspritte tastaturer, skranker mm. Og hvis man er usikker eller føler sig utryg, så skal man tage fat i sin ledelse, opfordrer Nathali Schaap Degn.

På Isolationsafsnittet i Viborg mener man, at der er tale om en rask smittebærer blandt personalet og alle Covid-19-positive ansatte er blevet sendt hjem i minimum to uger.

Mulighed for at søge erstatning

Afdelingsledelsen har bedt alle de ansatte være ekstra opmærksomme på de mindste tegn på symptomer, og de følger selvfølgelig alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og fortsætter med at teste ansatte, når der viser sig behov for det.

- Det er helt forventeligt, at en vis andel af vores ansatte vil blive smittet, ligesom det er gældende for resten af befolkningen. Vi har lavet en ekstra screening, og den giver os nu en vished og tryghed, fordi vi ved, at alle ansatte, der i øjeblikket er smittede, er sendt hjem. Det er efter vores overbevisning den bedste måde, vi kan skabe ro og vished i en svær tid for både vores patienter, pårørende og personale, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Nathali Schaap Degn glæder sig over den nye vejledning for arbejdsskadeerstatning og opfordrer de berørte til at søge erstatning.

- Man skal ikke påvise hvor sygdommen kommer fra, når man er ansat som sundhedspersonale. Så det er bare om at søge. Når det er sagt, så er det da enormt synd for de smittede og jeg ønsker dem rigtig god bedring, lyder det fra DL’s formand.