Ok-afstemning

Selv om Lene Andersens kolleger har været hjemsendt, så deltog alle i urafstemningen. Foto: Jeppe Carlsen

- Jeg har faktisk ikke gjort andet end at sende én mail med beskeden om, at nu var det tid til at stemme om den nye overenskomst. Jeg listede hovedpunkterne op fra aftalen, henviste til HK’s link til den digitale afstemning og ønskede dem et godt valg. Og så har de bare været megadygtige.

Sådan lyder det fra en glad Lene Andersen, der er tillidsrepræsentant og kundeservicemedarbejder i Sydfyns Elforsyning. Hun er stolt af, at hun og samtlige af de andre ni HK-medlemmer på arbejdspladsen stemte om den nye overenskomstaftale - Industriens Funktionæroverenskomst - og at de har vundet 2.500 kr. til klubkassen for højeste stemmeprocent i deres kategori.

Corona øger fokus
Lene Andersen tror, der er flere grunde til engagementet - corona-situationen er en af dem.
- Vi arbejder normalt tæt sammen, fordi vi ikke er en større virksomhed, end vi er - vi er cirka 50 på kontoret - så vi har en tæt kontakt om de her ting, forklarer hun og fortsætter:

- Og fordi vi på grund af corona-situationen alle arbejder hjemme pt., er det måske også nemmere at huske at få stemt, så snart man får mailen i sin indbakke, end hvis man er på kontoret, hvor der kan være flere forstyrrelser.

Selv om Sydfyns Elforsyning ikke umiddelbart ser ud til at lide økonomiske tab på grund af Corona, tror Lene Andersen alligevel, flere er opmærksom på vigtigheden af en overenskomst i en krisetid.

Trænger til at samles
Budskabet var heller ikke svært at sælge for hende. For hun ser mange lyspunkter i den nye overenskomst. Fx at fritvalgsordningen stiger fra 4 til 7 %. At fædre får tre ekstra uger med fuld løn under barsel. Og at man kan få op til fem ugers efteruddannelse med 85 % løndækning efter en opsigelse.

De 2.500 kroner skal i øvrigt bruges på en middag for de 10 HK-medlemmer.
- Vi trænger til at se hinanden, så en god middag skal der til, når vi må samles 10 på en restaurant igen, siger Lene Andersen.