Coronakrisen har vendt op og ned på hverdagen. Så hvordan får HK'erne det hele til at gå op i en højere enhed, når børnepasning og undervisning pludselig skal passe sammen med en arbejdssituation, der er anderledes end før? HK har taget temperaturen på, hvordan det står til rundt om hos medlemmerne.

Grafik - Kolleger samlet om et mødebord
Vi har spurgt flere end 4.000 HK-medlemmer om, hvordan de klarer sig gennem krisen, og hvordan balancen mellem arbejds- og familieliv fungerer.

Fire ud af fem HK’ere arbejder stadig under krisen, og godt en tredjedel møder fysisk ind på deres arbejdspladser. Det gælder ikke mindst for de medlemmer, der holder gang i butikkerne rundt omkring i landet.
 
Her kan du se tre hovedtræk, der går igen i besvarelserne.

Undersøgelsen peger i retning af, at det hovedsageligt er kvinderne, der tager sig af børnene derhjemme. Når vi spørger, hvem der passer barn/børn under nedlukningen, svarer 85% af mændene, at deres partner tager sig af den opgave. Kun knap halvdelen af kvinderne svarer det samme.
Rigtig mange har under krisen haft børnene hjemme, fordi skolerne har været lukkede og pasning kun tilbudt i nødstilfælde. 7 ud af 10 HK’ere synes, det har været hårdt at passe både børn og arbejde samtidig. Men heldigvis er 9 ud af 10 samtidig glade for at se mere til børnene.
Der er ingen tvivl om, at frokosten er en vigtig del af arbejdsdagen, og hver fjerde HK’er svarer da også, at de savner kantinen. Om resten så ikke har en kantine, eller blot synes den er for dårlig generelt, melder historien ikke noget om. Til gengæld er det 9 ud af 10 der svarer, at de savner kollegaerne.