I løbet af coronakrisens første uger har COK omlagt store dele af sine undervisningstilbud til online-aktiviteter. På nuværende tidspunkt bliver godt 1.200 kommunom-studerende undervist online. Og man skal bare kaste sig ud i det, hvis man har lyst til at tage uddannelse, lyder det fra Helle Kristensen, der er studievejleder på COK, Aarhus.

- Vi havde naturligvis nogle bekymrede studerende i starten, men efter vi er kommet godt i gang med online-undervisning – så lyder det fra både studerende og lærere, at det fungerer bedre, end de havde forventet. Det er naturligvis ikke det samme som at sidde i et fysisk rum, men underviserne gør meget ud af at tilrettelægge undervisningen, så det bliver vedkommende og interessant alligevel, fortæller Helle Kristensen.

Med online platforme som Skype, Zoom og Teams er det endda muligt stadig at holde fat i gruppearbejde og walk’n’talk-øvelser.

Ikke mange afbrydelser

- Faktisk synes jeg, at en positiv gevinst ved online-undervisning, er at der er knap så mange afbrydelser. Man er mere lyttende, og folk får lov at tale færdig. Derudover bliver undervisningen optaget, så man har mulighed for at gå tilbage og gense den, hvis man har været på toilettet eller været væk et øjeblik, forklarer Helle Kristensen. Hun opfordrer alle til bare at hoppe ud i det.

- Vi starter ikke flere hold op inden sommerferien, men vi går i gang som planlagt efter sommerferien uanset om det bliver fysisk eller digitalt. Man kan have mange forestillinger om, hvordan det fungerer – men tilbagemeldingerne er gode, og man får stadig en masse god læring ud af det, lyder det fra studievejlederen.

Her kan du få et overblik over uddannelserne på COK og Københavns Professionshøjskole.