Novo Nordisk Fonden har med en bevilling på 250 mio. kr. bidraget til at skaffe nødvendige testmaskiner, reagenser og udstyr til at udføre op til 3 mio. testninger.

 

I processen bistår Novo Nordisk Fonden og Novo Nordisk A/S med rådgivning, mandskab (herunder også laboranter) og teknologi til etablering og gennemførelse af tests. Andre virksomheder, bl.a. Novozymes A/S, har bistået med udstyr.

 

Testaktiviteterne er allerede gået i gang og man forventer at kunne teste op mod 20.000 danskere om dagen.

 

I denne VIDEO fra Novo Nordisk Fonden kan du blive klogere på processen bag TestCenter Danmark, høre mere om analyseudviklingen og ikke mindst se en masse laboratorie-robotter ”in action”.

 

Er du interesseret i at læse mere om de coronavirus-initiativer, som Novo Nordisk Fonden har igangsat, så læs HER.

 

Laboranter får en hovedrolle

 

Det bliver laboranter, der skal udføre analyserne hos TestCenter Danmark på Statens Serum Institut – ca. 30 laboranter vil få deres arbejdsgang på TestCenter Danmark.

 

De laboranter er TestCenter Danmark lige nu på jagt efter – du finder stillingsopslaget HER, hvor du også kan blive klogere på detaljerne i de to typer test, der skal udføres.

 

To typer af test

TestCenter Danmark kommer til at arbejde med to forskellige test.

 

For det første virustesten, der tester for, hvorvidt en person har COVID-19, som en PCR-analyse.

 

For det andet en antistoftest, som tester, hvorvidt en person har dannet antistoffer og dermed viser tegn på allerede at have haft COVID-19, som en ELISA-metode.