De ansatte skal inddrages aktivt med deres erfaringer fra den praktiske hverdag, når de kommunale arbejdspladser for alvor bliver genåbnet. Det er et af de krav, KL, HK Kommunal og de øvrige organisationer i Forhandlingsfællesskabet netop har præsenteret de ansvarlige ministre for.

Appellen sker i form af et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S). De to ministre er omdrejningspunkter for, hvordan de kommunalt ansattes vilkår er og bliver efter corona-åbningen.

Sikkerhed på kontorerne

I HK Kommunal fremhæver formand, Lene Roed, at regeringen ved genåbningen bør indtænke sikkerhed og sundhed på de mange offentlige kontorarbejdspladser.

- Det er helt afgørende, at man tager de ansattes krav på smittebeskyttelse helt bogstaveligt. Det er på tide, at de sundhedsfaglige myndigheder får produceret nogle retningslinjer for kontorarbejdspladserne i kommuner og regioner. Og på de enkelte arbejdspladser er det helt afgørende, at der er en solid dialog mellem ledelse og tillidsvalgte, siger Lene Roed.

Fælles om løsningerne

Hun peger på, at mange ansatte på fx jobcentre og i Borgerservice både før og under coronakrisen har udført en kæmpeopgave:

- Store dele af driften har kørt under corona-nedlukningen, uanset om medarbejderne har været på arbejdspladsen eller arbejdet hjemmefra. Når der nu begynder at blive åbnet op, er det vigtigt, at regeringen lytter og inddrager både arbejdsgiverne og lønmodtagerne i de løsninger, der bliver en del af genåbningen, lyder det fra HK Kommunals formand.

Artiklen er opdateret 01. maj 2020