Jenny Sabina Sundström, tillidsrepræsentant hos Power i Nykøbing F

I slutningen af april offentliggjorde forligsmanden resultatet af urafstemningen om den nye overenskomst. Det blev et ja fra medlemmerne i alle de fagforeninger, der er omfattet af overenskomsterne. Fra Handel Sjællands medlemmer valgte 96 % at stemme ja.

- Jeg er glad for, at vores medlemmer stemte ja til overenskomsten, og det gør mig endnu mere glad, at hele 60 % af vores medlemmer valgte at deltage. Det er en historisk høj stemmedeltagelse, som har oversteget alle vores forventninger, fortæller Helle Friis, formand for HK Handel Sjælland.

En stemmeprocent på 100

Set i det lys, er det intet mindre end fantastisk, at samtlige HK’ere i Power i Nykøbing Falster deltog i urafstemningen, så hvad er hemmeligheden? Det har vi spurgt Jenny om.

- Da afstemningen blev åbnet, skrev jeg rundt til alle mine medlemmer på Facebook og opfordrede dem til at deltage i afstemningen. Jeg har også snakket med nogle, når vi har været på arbejde samtidig, fortæller Jenny, og fortsætter:

- Jeg er glad for, at alle mine medlemmer har brugt tid på at deltage. Det betyder meget for mig med deres opbakning.

Hvorfor er en høj stemmedeltagelse vigtig?

- Når mange stemmer om overenskomsten, signalerer det til arbejdsgiverne, at HK har medlemmerne i ryggen, når vi forhandler. Det er vigtigt at vise, at vi er mange, og at vi står sammen, fortæller Helle Friis.

Helle fortæller, at HK-klubben hos Power i Nykøbing Falster er relativt ny, og at Jenny derfor også er ny på posten som tillidsrepræsentant.

- Jeg er både stolt og glad på Jennys vegne. Jeg ved, at det kræver en stor indsats fra tillidsrepræsentanten at få så stor opbakning. Det er SÅ flot, siger Helle.

Vinder af lodtrækning

HK Handel har trukket lod blandt de tillidsrepræsentanter, der har opnået en stemmeprocent på 100. Jenny vandt et gavekort på 1.000 kr., som hun har valgt at bruge i den lokale Power.

Stort tillykke med præmien og det flotte resultat.