Fakta fra 2019: HK JobBørs Midt (Fyn og Fredericia) havde et godt år med masser af kontakt til medlemmer, der søgte nyt job, en masse nye kontakter og virksomhedsbesøg og ikke mindst succes med at få 125 HK'ere videre i nyt job.

 

HK’s JobBørs er et tilbud til alle jobsøgende medlemmer, dvs. både ledige og beskæftigede medlemmer, der ønsker nyt job. Målet er at skabe et godt match mellem kvalificerede kandidater og virksomheders behov for nye medarbejdere. Det lykkedes i mange tilfælde i 2019:

 

Vi har en tæt kontakt med arbejdsgiverne, og de involverer os mere i deres rekruttering. Resultatet er en god, selvforstærkende spiral for JobBørsen, fordi arbejdsgivernes gode oplevelser fører til endnu mere dialog, endnu flere jobordrer og i sidste ende jobs til endnu flere HK’ere

 

    - Vi kan se, at der efterhånden er flere arbejdsgivere, der kender og bruger os – og vender tilbage igen og igen. Vi har en tæt kontakt med arbejdsgiverne, og de involverer os mere i deres rekruttering. Resultatet er en god, selvforstærkende spiral for JobBørsen, fordi arbejdsgivernes gode oplevelser fører til endnu mere dialog, endnu flere jobordrer og i sidste ende jobs til endnu flere ledige HK’ere, der kommer i job igen. Vi får faktisk også jobs ind via medlemmer, der mangler en ny kollega i deres virksomhed, og der er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at de tænker på JobBørsen. Så jeg kan da kun opfordre til, at vores medlemmer nævner JobBørsen for deres chef næste gang, de skal bruge en ny kollega, siger Hanne Lyngs Hansen om arbejdet med at bygge bro mellem medlemmer og virksomheder, ledige og jobåbninger:

    - JobBørsen kan ikke give medlemmerne nogen jobgaranti, men jeg garanterer til gengæld, at jeg husker folk, og at jeg gør, hvad jeg kan for at hjælpe så mange som muligt godt videre. Samtidig forsøger jeg hele tiden at tilpasse rekrutteringen til, hvad den enkelte virksomhed gerne vil have – og hvordan de vil have det. For vi vil naturligvis gerne sikre, at både ledige, jobskiftere og virksomhederne får en god oplevelse.

 

Jeg glæder mig også over, at nogle af vores ledige medlemmer i 60’erne er kommet i job via HK JobBørs. Det er traditionelt udfordrende, selvom det slet ikke burde handle om alder, men langt mere om kompetencer. Både de ledige selv og arbejdsgiverne bør kigge på, hvem der kan og vil – ikke kun på kandidaternes alder.

 

Fleksjobbere: ”Lad høre fra jer…”

Hanne Lyngs Hansen glæder sig ikke kun over, når det lykkes at bringe et ledigt medlem tilbage i job. Det er også vigtigt for hende, at JobBørsen gør en indsats for grupper, der har lidt sværere ved at finde muligheder på arbejdsmarkedet. En af disse grupper er fleksjobberne, som hun samtidig har en opfordring til:

    - Vi har egentlig forholdsvis få fleksjobbere, der har lagt deres CV i JobBørsens database. Det er ærgerligt, da vi indimellem har virksomheder, der henvender sig og spørger efter en fleksjobber. Vi vil derfor meget gerne have flere fleksjobbere ind i databasen.

    - Jeg glæder mig også over, at nogle af vores ledige medlemmer i 60’erne er kommet i job via HK JobBørs. Det er traditionelt udfordrende, selvom det slet ikke burde handle om alder, men langt mere om kompetencer. Både de ledige selv og arbejdsgiverne bør kigge på, hvem der kan og vil – ikke kun på kandidaternes alder.

 

LINK

Her kan du lægge dit CV ind, hvis du er fleksjobber eller er beskæftiget og på udkig efter et nyt job. Lediges CV’er overføres automatisk til databasen.