Alle venter med spænding på, hvornår samfundets institutioner får lov at genåbne efter coronakrisen.

Den spænding er også stor i biblioteks- og resten af kulturverdenen, ikke mindst efter det er blevet luftet, at biblioteker nok er blandt de første i køen til at åbne.

Derfor foregår der lige nu og i disse timer et intenst arbejde, der skal forberede åbningen - ikke mindst, hvordan biblioteksarbejdet kan foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

HK’ere håndterer materialerne

Forberedelsen foregår i regi af Kulturministeriet, men det sker primært gennem et samarbejde mellem sundhedsmyndigheder og en lang række interessenter fra biblioteks- og kulturverdenen.

HK Kommunal sidder også med i det arbejde, sådan at næstformand Mads Samsing repræsenterer alle biblioteksassistenter i forhold til de særlige udfordringer, der gælder for HK’erne.

- Vi ved jo, at det i høj grad er HK’erne der har den konkrete og fysiske håndtering af materialer, så derfor er det vigtigt, at vi har fuld fokus på, hvordan lige præcis den opgave klares. Ikke mindst set i lyset af, at mange biblioteker har store mængder materiale ude, og at man kan forvente et kæmpe rykind af borgere såvel som materialer, uddyber Mads Samsing.

Kom med input til os

Mads Samsing fortæller videre, at opgaven lige nu går på at få lavet så konkrete og håndterbare retningslinjer som muligt.

Hvis du som biblioteksassistent har input, særlige problemstillinger eller gode ideer er du meget velkommen til at poste dem i Facebookgruppen ”Biblioteksansatte”.

Eller du kan kontakte fagkonsulent Lisbeth.Storm.Henriksen@hk.dk

Uanset hvad arbejdsgruppen når frem til af vejledninger, lyder HK Kommunals generelle anbefaling, at du bør kontakte TR, arbejdsmiljørepræsentant, din leder eller din HK-afdeling, hvis du føler dig usikker.