Mangel på værnemidler og udsolgte engangskitler, kunne have bremset den kommunale i tandpleje i Nyborg Kommune i at åbne klinikken, da regeringen sagde ”go” i fase 1 af genåbningen efter Corona-krisen. 


Men på målstregen blev de reddet af Lone Ytting, der er hjemsendt, administrativ medarbejder i kontrolgruppen i Nyborg Kommune. Hun ville gerne bruge tiden fornuftigt, så hun allierede sig med en syerske og gik så i gang med at sy. Siden har Nyborg Slots Dragtlaug også meldt sig. De 30 damer i dragtlauget plejer nemlig hvert år at sy dragter til den store lokale middelalderfest Danehofsmarked, men da markedet pga. krisen blev aflyst – tilbød dragtlauget i stedet at hjælpe den kommunale tandpleje i Nyborg Kommune med at sy kitler til den kommunale tandklinik. I alt har tandplejen nu modtaget 100 kitler.

God løsning

En fantastisk løsning, hvis man spørger tandklinikassistent Malene Løvbjerg.

- Det er en rigtig god løsning, og vi er meget taknemmelige for, at så mange gider at sy for os. Det havde været rigtig træls at se på, at vi i princippet kunne få patienter igennem, men måtte droppe det pga. manglende værnemidler – så vi er meget glade, siger Malene Løvbjerg og fortæller, at endnu flere frivillige faktisk har meldt sig til at sy kitler efter ordningen med dragtlauget blev omtalt i Fyens Striftstidende.

Win-win

Både Lone Ytting og det lokale dragtlaug glæder sig over, at kunne hjælpe tandplejen.

- Det er lidt hårdt at sy så mange kitler, men det er rigtig dejligt at kunne byde ind med noget, som vi er gode til, fortæller Lone Ytting til Fyens Stiftstidende.
De første 80 kitler er allerede leveret og ifølge Malene Løvbjerg skal klinikken bruge omkring 200 for at være fuldt kørende, så de kan nå til rens.