Per Taagefeldt Miland, TR, Jet Time Per Taagefeldt Miland er tillidsrepræsentant for sine kolleger i HK-Klubben i flyselskabet Jet Time. Foto: Torsten Taagefeldt Miland

 

Billederne af en larmende tom Terminal 3 i Københavns Lufthavn har de seneste uger givet ekko og vist, hvor hårdt coronakrisen har ramt alle områder i Kastrup og omegn. Både flyselskaber, handling, rejsebureau og selve lufthavnen er tomme for tiden.

Per Miland blev den 20. februar valgt som sine kollegers tillidsrepræsentant i flyselskabet Jet Time. Det var tre uger før, statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned som følge af corona-krisen.

- Jeg blev kastet lige ud i det. Det var en stor mundfuld, siger Per Miland.

Da han tidligere var ansat i Maersk Air, var han medlem af fagforeningens bestyrelse for de kabineansatte.

- Så nu kunne jeg trække på min gamle erfaring fra det bestyrelsesarbejde. Og så fik jeg utrolig stor støtte og hjælp fra HK Hovedstadens 2 faglige konsulenter Vibeke Mytysia og Karsten Kjær Andersen. Det er jeg taknemmelig for, siger han.

- Vi endte ud med en lokalaftale, som vi i denne situation kan være glade for, konkluderer Per Miland.

Sporadisk kontakt
Per Miland synes, at ledelsen i Jet Time er gode til at informere medarbejderne, og han har ikke haft så meget kontakt med klubbens medlemmer, som kunne være forventeligt. Måske blandt andet på grund af selskabets offensive strategi med relevant information til de ansatte.

- Jeg blev hjemsendt før påske, der sendte jeg en mail ud til medlemmerne. Efterfølgende har der været lidt kommunikation på mail, men ikke så meget, siger tillidsrepræsentanten.

- Egentlig taler jeg ikke så meget med ledelsen, for de er utrolig gode til at informere via vores Intranet. Der lægger de skriftlig information op. Og så har vi vores Speakers Corner, som er et videomøde, hvor ledelsen løbende sender informationer ud, forklarer Per Miland.

Han er glad for, at samarbejdet med ledelsen i Jet Time indtil videre har givet fornuftige resultater.

- Det bedste lige nu er, at vi har fået del i aftalen om lønkompensation, ellers ville det se meget sort ud for Jet Time efter 1. maj, siger han.

Udfordringer forude
Lige om lidt ser Danmark ud til at kunne åbnes yderligere op, fordi coronavirus er kommet under kontrol. Men intet tyder på, at danskerne kommer til at flyve på charter-tur eller med rutefly i en lang periode fremover. Så tillidsrepræsentant Per Miland har nok af opgaver at se frem imod. Spørgsmålene står i kø.

- Det værste er uvisheden, hvornår skal vi på job? Hvornår åbner andre lande og lufthavne? Hvor meget produktion er der til Jet Time? Har vi overhovedet et job efter Covid-19?

Han bliver dog også glad, når han fra sin hjemmearbejdsplads ser naturens buske og blomster springe ud.

- Jeg bliver opmuntret over, at vi stadig tror på det. Vi tror på, at vi overlever. Det giver energi og optimisme i denne tid, hvor vi er sammen hver for sig, siger Per Miland.

Men som tillidsrepræsentant er han bekymret. Det handler om overlevelse for Jet Time.

- Når man ser fyringer i andre selskaber, så ved man jo godt inderst inde, at det også kommer til os.

- Hvor mange, hvem, hvor hurtigt, hvordan?, lyder Per Milands indtil videre ubesvarede spørgsmål.

Derfor er han også klar til at skabe yderligere sammenhold med sine kolleger, der ligesom han er frustrerede over den manglende klarhed om fremtiden.

- Jeg har sat en Facebookgruppe på benene for medlemmerne i HK klubben i Jet Time. Det har vi ikke haft før. Med det, der er og kommer, syntes jeg, vi må have en platform, hvor vi kan kommunikere sammen, og hver for sig, understreger tillidsrepræsentant Per Miland.

De fleste medlemmer er kommet på, og der er god dialog, tilføjer han.