Projektet er et samarbejde mellem bla. Datalogisk Institut på Københavns Universietet, Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital.

Vi har talt med professor Mads Nielsen fra DIKU om visionen, om hvilke data man bruger og ikke mindst hvor langt de er nået med projektet. Og vi kan godt røbe, at man langt fra er i mål, men dog er kommet et langt stykke med at indsamle data og lave de første analyser.

Udover virus-AI skal vi også følge op på den uendelige historie om virustracking-apps, og så har vi naturligvis også den sædvanlige tiprunde til sidst - denne gang med mobilspil, podcastanbefaling og en dokumentarfilm.

Links

Bloggen med billeder fra Google Street View

Om Apples og Googles guidelines for lande, der vil bruge deres mobiltracking-API

Sikkerhedsproblemer i den indiske tracking-app

Problemer med den engelsk-udviklede tracking-app i beta-test

Pressemeddelelse om projektet, der håber at forudsige viruspatienters sygdomsforløb

Fra Computational Thinking-podcasten: På vej mod et algoritmisk sundhedsvæsen

Flere virus-data til forskerne

Til genlyt: Tidligere udfordrings-episoder fra DataSnak - 1 og 2

Tips

AdamForza Street- det superpopulære racerspil i en mobilvenlig hyggeversion

Jeppe: Cybercrime Investigation - podcast fra Geoff White bla. om LOVEBUG-virussen

AndersGeneral Magic - fin dokumentar om techfirmaet der opfandt smartphonen allerede i starten af 1990’erne, men afgjort var alt for tidlig på den…

 

 

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk