Mens Mette Lægteskov, der er ungdomsskolesekretær i Slagelse Kommune kun manglede et enkelt fag på kommunomuddannelsen, da coronakrisen ramte, havde Jette Simonsen, administrativ medarbejder i Vordingborg Kommune kun afsluttet et enkelt modul.

Mette Lægteskov var bekymret for at blive forsinket i studiet, og Jette Simonsen mest af alt bare lammet, da statsministeren 11. marts lukkede samfundet ned.

- Det stod ret hurtigt klart, at vi godt kunne nå at blive færdige inden jul som planlagt, så det er jeg selvfølgelig glad for, lyder det fra Mette Lægteskov. Alligevel er begge enige om, at den fysiske undervisning fungerer langt bedre end den virtuelle nødløsning.

- Det har fungeret OK. Lad mig sige det sådan. Jeg er rigtig glad for, at jeg inden coronakrisen havde nået at lære mine medstuderende og underviserne at kende. Det har gjort det trygt. Vi har lavet en Facebookgruppe, hvor vi har kunnet spørge og hjælpe hinanden – og vores undervisere har sat et par Zoom-møder op. Men derudover har undervisningen bestået af en Powerpoint, hvor underviserne har snakket indover. Jeg må erkende, at jeg ikke er til fjernstudie, forklarer Jette Simonsen og uddyber, at hun sætter stor pris på diskussionerne og interaktionerne i den almindelige undervisning, og den mangler jo af gode grunde. 

Enkelte fordele

Mette Lægteskov er enig:

- Jeg er lidt ked af, at vi ikke får undervisning på den rigtige måde. Jeg er glad for muligheden for virtuel undervisning og ikke mindst, at undervisningen ikke trækker ud. Men jeg får bare ikke så meget ud af det, som hvis vi havde mødtes, forklarer hun.
Hvis man skulle pege på en enkelt fordel, er det, at man kan pause undervisningen eller gense den.

- Det er smart, at man kan sætte læreren på pause eller sågar spole tilbage. Og vi har også haft mulighed for at skrive til dem. Og når det er sagt, så vil jeg give en stor ros til undervisere og studievejleder på COK, der virkelig har lagt sig i selen for at hjælpe os godt muligt igennem, lyder det fra Jette Simonsen.