Høj stemmeprocent i Falck

Steffen Møller Krog synes, det har fungeret fint med at få kollegerne til at stemme, selv om alt er foregået digitalt. Foto: Jacob Carlsen.

”Det engagement, du udviser ved at stemme, er vigtigt.”

Det er Steffen Møller Krogs indgangsvinkel til den opgave, han har haft som tillidsrepræsentant i Falcks Redningskorps i Nykøbing F i forhold til afstemningen om funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service med Dansk Erhverv.

Med et par mails og remindere fik han 23 ud af 25 HK-medlemmer til at stemme. Derfor vandt de en af HK Privats præmier på 7.500 kroner for højeste stemmeprocent.

- Det gør mig glad, at så mange har stemt. For det viser jo, at de er engagerede og synes, vi gør noget rigtigt i klubben og i HK, forklarer Steffen Møller Krog.

Man bliver klædt på til hverdagen
Han er også sikker på, at klubbens og HK’s fokus på uddannelse er en del af forklaringen på, at 25 ud af 32 er organiserede hos HK på hans arbejdsplads.

- Det er i forhold til uddannelse og kurser, at folk virkelig kan se, hvad man får for sit kontingent i HK, som man ikke får andre steder. Man kan kort sagt blive klædt på til at håndtere hverdagen, siger han og fortsætter:

- Vi har blandt andet haft succes med at invitere til en række gratis temamøder, som vi har kunnet afholde i samarbejde med HK-klubben i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Der er fokus på mere ret til uddannelse - blandt andet også til arbejdsmiljørepræsentanter - i den nye overenskomstaftale. Det er ifølge Steffen Møller Krog derfor også et absolut plus.

Nemt at stemme og holde kontakten digitalt
At afstemningen om overenskomstaftalen kun kunne foregå digitalt har ikke givet problemer hos Falck i Nykøbing F, selv om de er langt færre på kontoret end vanligt. Steffen Møller Krog møder op, som han plejer, fordi han varetager nogle funktioner, der ikke kan udføres hjemmefra.

- Men fordi nogle er hjemsendt på lønkompensation, og andre arbejder hjemme, er det ikke svært at holde afstand. Omvendt er det heller ikke svært at holde kontakten. Vi bruger Microsoft Teams, forklarer han og tilføjer:

- Det fandt jeg i øvrigt også ud af, at HK tilbød et gratis onlinekursus i.

Præmien for den høje stemmeprocent planlægges blandt andet også brugt på mere uddannelse - en foredrags- eller temaaften.