HK Nordjyllands Olja Miskin har travlt med at formidle nye job gennem JobBørs

HK Nordjyllands Olja Miskin har travlt med at formidle nye job gennem JobBørs

 

I Nordjylland har coronakrisen haft stor betydning for HK’ernes beskæftigelse. Totalt set er ledigheden blandt nordjyske HK’ere desværre steget en del de seneste måneder, siden Mette Frederiksen lukkede Danmark ned på det nu berømte pressemøde 11. marts.

 

Mange brancher har trods de efterfølgende hjælpepakker skåret ned på medarbejderstaben.

 

984 medlemmer i Nordjylland var i januar 2020 berørt af ledighed. Tallet gælder både de, der udelukkende er medlemmer af HK’s A-kasse og medlemmer, der både står i HK’s a-kasse og fagforening. Det tal var i midten af maj 2020 steget til knap 1400 medlemmer. Altså er over 400 flere HK’ere i Nordjylland berørt af ledighed.

 

Mange nye stillinger at søge

 

Mange af opsigelserne effektueres først hen over sommeren og efteråret, da ansatte med lang anciennitet har mellem 3 og 6 måneders opsigelse. Derfor må ledighedstallet ventes at stige.

 

Med mindre mange af de opsagte i mellemtiden altså finder over i de mange HK-job, der lige nu slås op.

 

For der er faktisk lyspunkter i mørket og nye stillinger at søge. En hel del endda.

 

HK JobBørs: Der mangler blandt andet lægesekretærer

 

På landsplan er der lige nu (= 20. maj) opslået 19.875 ledige stillinger på Jobnet.dk, som er jobcentrenes tilbud til alle jobsøgende og arbejdsgivere i hele Danmark. På de privat drevne jobportaler er der også tusindvis af stillinger, selv om der kan være overlap.

 

Olja Miskin taler med både virksomheder og HK-medlemmer

Olja Miskin taler med både virksomheder og HK-medlemmer

 

Olja Miskin genkender billedet. Hun er virksomhedskonsulent hos HK Nordjyllands JobBørs, altså den afdeling i HK, som arbejder med at matche de jobsøgende HK’ere med den rigtige arbejdsgiver. I øvrigt et gratis tilbud til alle medlemmer af HK, som blot kræver, at du lægger dit CV ind i JobBørsen via dette link: https://www.hk.dk/karriere/jobboers/soeg-job

 

- Trods corona-situationen bliver der stadig udbudt en lang række stillinger, også i Nordjylland, siger Olja Miskin. Hun nævner som eksempel, at der lige nu er mindst 8 opslåede lægesekretær-job under Region Nordjylland. Herudover er en lang række andre HK-job slået op, for eksempel som salgsassistenter, teknisk manager, administrativ medarbejder, økonomimedarbejder, osv.

 

Pandemien har givet nye job

 

Samtidig opstår der nye jobmuligheder, som skyldes pandemien og det stigende antal borgere, der skal testes for corona. Det fortæller Olja Miskin, som 23. april blev kontaktet af Mads Nibe, som er viceklinikchef for Aalborg Universitetshospital, Klinik Hoved-Orto.

 

- Han skulle bruge 5 nye medarbejdere i en fart til det nye pandemiberedskab/testcenter i teltene på kasernen i Nørresundby til modtagelse og registrering af patienter.

 

Flere HK'ere har fået arbejde på de nye testcentre for corona

Flere HK'ere har fået arbejde på Region Nordjyllands nye testcentre for corona

 

- Jeg henviste 5 kandidater til ham fredag formiddag, alle med en kontorbaggrund, og de blev allesammen kontaktet og ansat fredag eftermiddag den 24. april uden at have været til samtale. De begyndte i job mandag den 27. april, siger Olja Miskin.

 

Regionen fik tilsendt CV'er fra JobBørsen

  

Mads Nibe, viceklinikchef, fortæller:

 

- Statens Serum Institut står bag opsætningen af teltene, men regionen skal bemande dem. Olja sendte mig CV’er fra kandidater til jobbene, og jeg og en ledende lægesekretær vurderede, om vi kunne bruge dem – og de blev ansat på deres CV’er.

 

- De tre første begyndte den nævnte mandag, og det kører rigtig fint. De to andre fik job i vores egne telte ved Aalborg Universitetshospital på Hobrovej ugen efter og blev lært op, men opgaven passede desværre ikke til deres kompetencer. Så jeg vil prøve at finde noget andet arbejde til dem på hospitalet den sidste del af deres ansættelse, siger Mads Nibe.

 

Mads Nibe fremhæver i øvrigt også manglen på uddannede lægesekretærer forskellige steder på Aalborg Universitetshospital, fordi coronaberedskabet har trukket på disse medarbejdere.

 

HK JobBørs matcher arbejdsgivere og jobsøgende

 

For JobBørs-konsulent Olja Miskin er der ingen tvivl: Nordjyske HK’ere, der enten er blevet opsagt eller selv vil prøve noget nyt, har stadig  gode chancer for at finde nyt job.

 

Og hendes råd til jobsøgende HK’ere er meget enkelt:

 

- Læg dit CV ind i JobBørsen, så prøver jeg at matche dig med en ny arbejdsgiver. Dine oplysninger ligger ikke offentligt tilgængelige, og arbejdsgiverne kan heller ikke selv ”bladre i kataloget”. Det er mig, der matcher, forklarer hun.

 

I skrivende stund er der 2.148 aktive, nordjyske CV'er i JobBørs. Heraf er 453 personer i arbejde, men ønsker at finde noget andet.

 

HK’s JobBørs i hele landet fik sidste år ansat flere end 1.100 personer i nye stillinger. Det er flere end det antal, som eksempelvis den privatdrevne portal, Jobindex, ifølge egne oplysninger fik ansat. Bemærk, at HK's tilbud kun formidler HK-job, mens Jobindex dækker alle fag på hele arbejdsmarkedet.

 

Arbejdsgiverne kan gratis bruge HK JobBørs' service til at finde nye medarbejdere

Arbejdsgiverne kan gratis bruge HK JobBørs' service til at finde nye medarbejdere

 

Hvis du er arbejdsgiver, kan du lede efter din næste medarbejder via dette link https://www.hk.dk/karriere/jobboers/arbejdsgiver