Tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, AES, fra d. 25. maj viser, at 262 personer har anmeldt en arbejdsskade relateret til Corona-virus. Heraf udgør ansatte på hospitaler den største gruppe. 99 ansatte på hospitaler har anmeldt coronavirus som arbejdsskade.

 

Hudallergi og corona

Anmeldelserne er sendt til AES, som skal afgøre, om en skade eller en sygdom kan blive anerkendt som en arbejdsskade. For at få anerkendt Corona som en arbejdsskade skal man have fået sygdommen i forbindelse med sit arbejde.
Tallene omfatter både hudallergi i forbindelse med værnemidler, men også selve sygdommen. Af de 262 er 208 kvinder.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har tidligere slået fast, at hvis man er blevet coronasmittet i kraft af sit arbejde, så kan det være en arbejdsskade og give ret til erstatning.