- I en tid, der har budt på mange udfordringer på grund af Corona-krisen, giver det i år ekstra meget mening at komme rundt med Jobpatruljen for at høre, hvordan både de unge fritidsjobbere men også arbejdsgiverne har det, lyder det fra Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest.

 

HK står sammen med en række andre fagforeninger bag Jobpatruljen, der har til formål at sikre unge mellem 13 og 18 år en ordentlig start på arbejdsmarkedet.

 

Hver sommer besøger ca. 250 unge frivillige omkring 10.000 arbejdspladser over hele landet og fortæller om løn, sikkerhed og rettigheder på arbejdspladsen.

 

I 2019 var Jobpatruljen på sin rundtur i Midt- og Vestjylland på 2084 besøg og talte med 399 unge fritidsjobbere, hvilket var rekord.

 

Fire unge frivillige fra Jobpatruljen

 

Fokus på sikkerhed

Som følge af Corona-pandemien vil de unge aktivister have fokus på sikkerhedsafstand og begrænsning af fysisk kontakt, vask af hænder og brug af sprit med mere, når de kommer rundt for at tale med fritidsjobberne og arbejdsgiverne.

 

- Der er ikke nogen, der behøver at være utrygge ved, at vi kommer rundt. De unge frivillige vil gå i hold på 2 personer, og vi spørger selvfølgelig om lov, inden vi går ind i en butik eller virksomhed, siger Marianne Køpke.


 

Meld dig som frivillig

- Vil du være en del af Jobpatruljen 2020, kan du melde dig nu, fortæller Daniella Østergaard Roslev, der er ungdomskonsulent hos HK MidtVest og koordinator af Jobpatruljen i det midt- og vestjyske.

 

Hun vil gerne høre fra alle, der har interesse i at give de unge en god start på arbejdslivet, og som har lyst til at bruge en del af sommerferien på at tage rundt med Jobpatruljen.

 

- Du vælger selv, hvor mange dage du vil køre med Jobpatruljen. Det behøver ikke at være to hele uger, siger hun.

 

Overvejer du, om Jobpatruljen er noget for dig, kan du kontakte Daniella Østergaard Roslev på telefon 2167 1665 eller e-mail Daniella.Oestergaard@hk.dk

 

Du kan også melde dig til Jobpatruljen her

 

Læs mere om Jobpatruljen

Artiklen er opdateret 27. maj 2020

Du får fagligt fællesskab

Vær med i det faglige fællesskab på din arbejdsplads. Det er dig og dine kolleger, der vælger tillidsrepræsentanten, der er HK’s lokale repræsentant. Og som kan hjælpe dig i dagligdagen. Et fagligt fællesskab er ikke blot faglig støtte – det er også socialt fællesskab, hvor du har indflydelse på aktiviteter og handlinger.