- Sygehuspersonalet har brug for mere end et skulderklap. Sådan lyder det fra DL-formand, Nathali Degn, der i et debatindlæg i en række dagblade slår til lyd for, at alle landet sygehusafdelinger nu skal fokusere skarpt på at sikre de ansattes arbejdsmiljø.

Lægesekretærer og det øvrige sygehuspersonale har nemlig ifølge formanden bogstaveligt talt stået i forreste række med at håndtere truslen fra den værste epidemi i mands minde.

- Vi har knoklet med en anseelig personlig risiko som følgesvend. Og vi har været fleksible og omstillingsparate i en helt usædvanlig grad, skriver Nathali Degn.

Ansatte skal sikres medindflydelse

Hun udtrykker frygt for, at kæden hopper af for flere kolleger, hvis ikke der sættes ind på at sikre arbejdsmiljøet, når sygehuspersonalet nu skal til at afvikle de voldsomme pukler, coronaberedskabet har efterladt.

- Jeg vil gerne appellere kraftigt til, at den enkelte leder på landets sygehusafdelinger indkalder repræsentanter for medarbejderne til en drøftelse af, hvad der er brug for, når det handler om at sikre arbejdsmiljøet under genåbningen, hedder det i Nathali Degns indlæg.

Arbejdsopgaver og personaleressourcer skal ifølge lægesekretærformanden stå i et bare nogenlunde fornuftigt forhold. Og hun peger på, at de ansattes store vilje til fleksibilitet skal udmønte sig i, at sygehuspersonalet i højere grad bliver taget med på råd og vist tillid i afviklingen af driften.

- Et fornuftigt arbejdsmiljø kræver mere end et klap på skulderen. Tillid og indflydelse til os ansatte er forudsætningen for, at vores sundhedsvæsen også kan levere i de kommende måneder, slutter formandens debatindlæg.

Artiklen er opdateret 27. maj 2020