Genåbning i Borgerservice i Skanderborg Kommune. Medarbejderne glædede sig til at tage imod. Forrest Doris Rebsdorf. Bagerst Pia Kjeldsen.

Dannebrog var hejst, solen skinnede fra en skyfri himmel og der var kø for at komme ind.

Tættere på en festdag kommer man nok ikke, hvis det altså ikke lige var fordi, at der stod håndsprit, desinfektions-standere, skilte med påbud, forholdsregler og retningslinjer for god adfærd sammen med advarsler om smittefare.

Men på trods af alt det, var der smil på læben hos alle de medarbejdere i borgerservice på Fælleden i Skanderborg Kommune, der endelig kunne møde ind igen – på det gode gamle arbejde. 

Næsten som at starte forfra

Humøret er højt og flaget er hejst i Skanderborg Kommune.

To af dem der endelig er tilbage, er Doris Rebsdorf og Pia Kjeldsen. Og de har glædet sig.

Pia har endda pyntet neglene i dagens anledning – for det er nærmest en festdag, selv om ”festen” sker på et bagtæppe af smitte og risici.

- Men jeg er nu ikke bekymret, for jeg har i hele perioden været herinde cirka en dag om ugen for at klare akutopgaver, og der må jeg bare sige, at borgerne har været ekstremt gode til at overholde forholdsregler og passe på os.

Men for Doris er det første dag tilbage – og en lidt mærkelig følelse.

- Det er altså meget underligt at stå her igen og ekspedere borgere, men også vildt dejligt. Der går helt sikkert nogle dage, inden jeg bliver lige så effektiv som normalt, for der er så meget, man lige skal vænne sig til. Det er næsten ligesom at starte forfra på et nyt arbejde, fortæller Doris.

AMR står klar på spring

HK'er og arbejdsmiljørepræsentant Charlotte Elnegaard Dahl, Skanderborg Kommune.

Tilvænningen drejer sig fx om alle reglerne med hygiejne og rengøring.

Efter hver borger skal arbejdsstationen sprittes af og ligeså egne hænder, så Doris har et stort lager af sprit, engangsklude og håndcreme stående.

Det er HK’er og arbejdsmiljørepræsentant Charlotte Elnegaard Dahl, der sørger for, at fx Pia og Doris har det, de skal bruge, og at sikkerheden er i orden.

Ingen utryghed at spore

Derfor har hun og ledelsen haft fokus på tre ting. Nemlig at der er effektivt skærmet af mellem borger og medarbejder, at der er nok sprit, og at man får skabt et flow, så ikke for mange står i kø og ikke kan holde afstand.

- Jeg går ligesom og tjekker, at alt går efter planen, og medarbejderne ved diverse stationer har de værnemidler, de skal bruge, fortæller Charlotte.

Og til spørgsmålet om der har været utryghed at spore hos nogle medarbejdere ved at skulle tilbage igen:

- Nej, egentlig ikke, enkelte har haft en lille bekymring, men det er helt ok nu. Så nu glæder alle sig bare til at komme rigtig i gang.

Tjek retningslinjerne for genåbningen lige her.