Er der grund til at være medlem af HK, når man er studerende og har et fritidsjob? Absolut ja, mener 20-årige Lea Pedersen, der HHX-studerende i Vejle.

- Jeg ser mange af mine jævnaldrende, der arbejder under dårlige forhold og bliver snydt. Hvis man har kontroverser med sin chef, kan det være svært at vide, hvem der egentlig har ret. Men når man er medlem af HK, kan man altid spørge dem, for de ved det, siger hun.

Selv har Lea Pedersen for nyligt fået et kontant bevis på, at det kan betale sig at være medlem af en fagforening.

Hun havde fritidsjob i et call center, som gik konkurs, hvilket efterlod hende i en situation, hvor hun havde penge til gode. Pengene kom ikke, selvom hun rykkede for dem, og derfor ringede Lea Pedersen til HK.

Her snakkede hun med faglig sagsbehandler Christina Sandholdt Petersen, som bad hende sende al information om sagen, hvorefter HK så vidt muligt tog over.

HK gav bare ikke op

Men det skulle vise sig, at Lønmodtagernes Garantifond, der udbetaler erstatninger i sager som denne, var lidt svære at danse med.

- Jeg skulle udfylde alt muligt, og pludselig bad de om en masse papirer, som vi allerede havde sendt til dem én gang. På det tidspunkt sagde jeg til Christina, at jeg var klar til at give op, for sagen gjorde mig så sur, at det ikke var det værd, husker Lea Pedersen.

Den faglige sagsbehandler var dog ikke klar til at give op, og uden at Lea Pedersen skulle foretage sig mere, blev alle dokumenter fundet og indsendt endnu en gang.
En måned senere tikkede Lea Pedersens erstatning ind på kontoen.

- Jeg blev så glad og overrasket. Christina gav bare ikke op før, jeg fik det, jeg havde krav på. Det er fantastisk god service, siger Lea Pedersen.

Hun anbefaler andre unge fritidsjobbere at melde sig ind i HK.

- Jeg tror, jeg er den eneste i min klasse, der er meldt ind, og jeg fatter ikke hvorfor. Det er jo ikke engang ret dyrt for studerende, siger Lea Pedersen.

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.