Susanne S. Jørgensen, TR hos Koppers i Nyborg, fortæller at der har været et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanterne under corona-krisen, og at de mange nødvendige forholdsregler har være grebet seriøst an.

 

Fordelingen af arbejdstiderne i grupper, der arbejder modsat hinanden, værnemidler, sprit, ingen adgang for eksterne håndværkere… Der har været taget mange forholdsregler på Koppers under Corona-krisen, og tillidsrepræsentanter og medarbejdere har været taget med på råd. Det har givet en god tryghed undervejs:

    - Der er forskellige afdelinger på Koppers, og i min afdeling, som omfatter smede/el- og projektfolk, ville vi være blevet hårdt ramt, hvis hele holdet var blevet smittet. Derfor blev vi enige om at arbejde i hold og på skift, så vi ikke smittede hinanden. Det var en god måde at sikre produktionen på, at vi arbejdede fra henholdsvis klokken 6.00 til 13.15 og fra 13.45 til 21.00. Laboratoriet har også arbejdet på skift, men møder nu normalt ind igen, fortæller Susanne:

    - Undervejs har vi samtidig taget alle de forbehold, vi kunne tage. Så vi har hele tiden sprittet af, lukket for adgang for eksterne håndværkere, sprittet toiletter af, haft infoskærme rundt på virksomheden og ikke siddet for mange og arbejdet sammen. Samtidig har motionsrum, firmamassage og frugtordning været lukket ned. Så vi har generelt været meget opmærksomme, og alle gik med og var enige om, at vi skulle passe på hinanden.

 

Der har hele tiden været godt styr på tingene. Vi har sågar sprittet kuglepenne og det hele af, og der har bestemt ikke været noget brok fra kollegerne over de mange tiltag og regler.

 

Beskyttelse af sårbar produktion

Produktionen på Koppers kører døgnet rundt, året rundt. Derfor er produktionen sårbar, og det har været afgørende, at store dele af mandskabet ikke blev smittet med Corona:

    - Når holdene mødte ind på de forskellige tidspunkter af døgnet for at afløse det foregående hold, så har det været indrettet sådan, at de to forskellige holds medarbejdere overhovedet ikke har mødt hinanden. De har derimod ”tjekket ind/ud” i ”egne” kontorer, hvor de ikke stødte på kolleger fra det modsatte hold, siger Susanne Skovgaard Jørgensen:

    - I vores administration er man mødt ind på skift og har arbejdet hjemmefra, hvor det har været nødvendigt. For eksempel for at tage hensyn til de kollegaer med små børn, der har skullet passe det derhjemme. Det tog firmaet også godt hensyn til, og IT-afdelingen lavede pc’er klar til mine kollegaer, så de havde mulighed for at passe deres arbejde derfra.

 

Susanne S. Jørgensen, TR hos Koppers i Nyborg, glæder til det forestående samarbejde med tillidsrepræsentanterne for de andre faggrupper om at forhandle ny lokalaftale på plads.

 

God dialog på tværs

Susannes konklusion på hele Corona-forløbet, indtil nu, er klar:

    - Der har hele tiden været godt styr på tingene. Vi har sågar sprittet kuglepenne og det hele af, og der har bestemt ikke været noget brok fra kollegerne over de mange tiltag og regler. Vi sætter måske mere pris på, at vi stadig har vores arbejde. For der er jo mange, der har mistet deres job på grund af Corona, siger Susanne Skovgaard Jørgensen, der samtidig glæder sig over, at det gode samarbejde mellem de tre faggruppers tillidsrepræsentanter på Koppers også i denne situation har båret frugt:

    - Jeg har som tillidsrepræsentant en god sparring med vores arbejdsmiljørepræsentant, og så tager vi generelt tingene løbende her på virksomheden. Det gælder også for samarbejdet mellem de tre tillidsmænd fra HK, 3F og Metal. Vi sidder alle i samarbejdsudvalget og har en god dialog med hinanden, fortæller Susanne Skovgaard Jørgensen og kigger lidt frem:

    - Vi skal snart til at forhandle ny lokalaftale, hvor vi på samme måde har glæde af det gode samarbejdet på tværs af faggrupper. For så taler vi som tillidsrepræsentanter sammen og aftaler nogle ting på forhånd. For eksempel hvad vi håber, vi kan opnå i forhandlingerne.

 

Susanne Skovgaard Jørgensen har været på Koppers i 38 år. Hun arbejder som teknisk assistent i virksomhedens produktion og har de seneste 16 år været tillidsrepræsentant for HK’erne. Hun fortæller om sin tilgang til rollen: ”Jeg er nok ikke en frembrusende TR-type, men folk ved, at jeg er klar, når de kommer til mig…”. Susanne er uddannet til TR-rollen ved at have fulgt alle HK’s kurser for tillidsrepræsentanter.