Sådan ser dine lokale medarbejdere i Team Privat ud. De er altid klar med hjælp.

 

Har coronakrisen haft konsekvenser for de sydjyske medlemmer?
Vi har oplevet mange opsigelser på baggrund af Corona. Det er vigtigt at sige, at Corona ikke er en blankochek til arbejdsgiverne. Der skal stadig være en gyldig grund til en opsigelse, og vi vil meget gerne tjekke grunden efter.

 

Hvad gør du, hvis du står til en afskedigelse?
Du skal starte med at ringe til os. Mange virksomheder har det hårdt lige nu, og det ved medarbejderne bedre end nogen. Derfor kan de i deres medfølelse godt komme til at blive lidt for flinke. 

Vi ser lige nu mange gensidige fratrædelsesaftaler, der bliver indgået, selvom medarbejderen ikke selv har et ønske om at stoppe. Det er som regel en dårlig idé at lave den type aftaler, for du kan ende med at komme i dagpengekarantæne og blive forhindret i at få penge fra din lønforsikring.
Selvom du godt forstår, at virksomheden lider, så betyder det ikke, at du selv skal straffes.

 

Har mange oplevet, at deres arbejdsplads er gået konkurs?
Nej, heldigvis har vi indtil videre kun set en lille stigning i konkurser. De fleste holder skruen i vandet, men vi er selvfølgelig forberedte på, at der kan komme et efterslæb.

 

Har der også været solstrålehistorier under krisen?
Vi har i flere tilfælde haft held med at redde medlemmer fra at blive fyret ved at lave en aftale med arbejdsgiveren om, at de går på uddannelsesorlov i stedet. Deres uddannelse og lønkompensation bliver så betalt af HK’s kompetencefond. Det er win-win!

 

Hvad skal medlemmerne vide?
Vi har din ryg, så ring endelig, hvis der er det mindste, du er i tvivl om. Her i din lokale afdeling kender vi virksomhederne og de forhold, du arbejder under. Vi kender vores område, og det kommer dig til gode.