Fem unge studerende

De nyeste tal fra Uddannelsesnævnet på handels- og kontorområdet viser, at private arbejdsgivere holder igen med at ansætte elever.

- Coronakrisens konsekvenser kan aflæses i statistikkerne for, hvor mange praktikaftaler, der bliver indgået. Uddannelsesnævnet har for nylig offentliggjort tal fra årets første 4 måneder. Der er indgået 24 % færre aftaler end samme periode sidste år. Kigger man isoleret på april måned, er der sket et fald på mere end 50 % i forhold til april 2019. Den udvikling bekymrer os utrolig meget, fortæller Helle Friis og understreger, at det betyder, at halvt så mange unge har fået en uddannelsesaftale, er sikret en stabil fremtid og kan bidrage til erhvervsudviklingen nu og i fremtiden.

Estrid Husen fortæller:

- Der er ingen tvivl om, at Coronakrisen har ramt Danmark hårdt og nådesløst – ikke mindst økonomisk. Det er alvorligt, men selv en økonomisk krise må ikke have den konsekvens, at virksomhederne ikke ansætter elever, for det kan bremse udviklingen og forlænge den økonomiske krise i Danmark.

Lasse Thorn formulerer det således:

- Coronakrise eller ej. Unge mennesker skal have en uddannelse, både fordi virksomhederne får brug for dygtige medarbejdere til at skubbe udviklingen, og fordi vi ikke kan være bekendt at lade de unge betale regningen, siger Lasse.

Helle Friis, Lasse Thorn og Estrid Husen har denne opfordring til virksomhederne:

- Vi er alle sammen blevet opfordret til at vise samfundssind. Det vil vi også opfordre jer til. I skal vise samfundssind ved at ansætte elever – også i en krisetid. I skal være med til at sikre, at vi ikke taber en hel generation af unge på gulvet, fordi de ikke kan få en praktikplads. Og I skal være med til at sikre, at erhvervsudviklingen og økonomien i Danmark ikke bremses yderligere af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Vi skal turde tænke fremad – også i krisetider.

Søger du en elevplads? Find den her