Lægesekretæruddannelsen har længe trængt til et løft - og det løft er nu ved at være en realitet. Professionshøjskolerne har fået grønt lys til at udbyde en spritny uddannelse, og kun få teknikaliteter mangler, før en endelig godkendelse er på plads.

HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, har i flere år kæmpet for den nye uddannelse, og selvom han ikke er meget for at lade champagnepropperne springe endnu, glæder han sig over, at uddannelsen nu har modtaget grønt lys fra ministeriet.

- Det er vigtigt at kunne modsvare det øgede kompetenceniveau med den nye uddannelse. Vi går nu fra en erhvervsuddannelse til en erhvervsakademiuddannelse, og det betyder, at hele rammen om uddannelsen bliver en anden. Det bliver professionshøjskolerne, der skal udbyde uddannelsen, og de studerende på den nye uddannelse vil derfor dele uddannelsesinstitution med blandt andre sygeplejersker og bioanalytikere, som de jo også senere kommer til at arbejde tæt sammen med, forklarer Mads Samsing. Han sigter efter, at de første nye studerende allerede kan starte på den nye uddannelse i september 2021.

Godt med et løft

Også Nathali Degn, der er formand for lægesekretærerne, glæder sig over, at den nye uddannelse snart bliver en realitet. Lægesekretærer fra hele landet har igennem de sidste 10 år sammen med arbejdsgiverne været en del af arbejdet med den nye uddannelse.

- Vores sundhedsvæsen har udviklet sig hastigt både i forhold til behandling, pleje og mængden af data, derfor er det naturligt, at vi opgraderer med viden og styrker måden, vi uddanner den kliniske administrative del. Man kan sige, at vi opgraderer uddannelsen til at passe bedre til den virkelighed, lægesekretærerne agerer i. Den vil helt sikkert styrke faget og tydeliggøre de kompetencer, lægesekretærerne besidder, forklarer lægesekretær-formanden.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår den nuværende uddannelse lukker.