Effektiviteten er steget, antallet af sygedage er faldet, og hjemmearbejde giver en hverdag i bedre balance. Det store flertal af de kontoransatte i kommuner og regioner er begejstrede over, at det er blevet mere legalt at udføre en del af opgaverne fra hjemmet. Mange kan sagtens forestille sig en-to ugentlige hjemmearbejdsdage i fremtiden.

Det viser en ny undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af HK Kommunals medlemmer, som næsten 900 har svaret på. Det hører med til billedet, at mange arbejder i funktioner, der ikke muliggør hjemmearbejde, fx på hospitaler og i tandklinikker. Andre udøver ledelse, der kræver tilstedeværelse, eller på biblioteker og i borgerservice, hvor der er fysisk betjening af borgere. Men i undersøgelsen er det 64 procent, der svarer, at de med fordel kan have flere hjemmearbejdsdage.

- Den seneste tid har været en øjenåbner med hensyn til hjemmearbejde. Jeg kan godt forestille mig 1-2 dages hjemmearbejde om ugen i fremtiden, skriver en bornholmsk økonomimedarbejder.

En anden svarperson kommenterer også med udtrykket ”øjenåbner”:

- Fantastisk at arbejde hjemme! Det må være en øjenåbner at se, at det offentlige Danmark kørte mindst ligeså effektivt hjemmefra, selv med hjemmeskoling af børn og arbejdsplads ved spisebordet. Så hvad holder lederne tilbage fra at give los? spørger en HR-medarbejder i en vestjysk kommune.

Befriende pause fra storrumskontoret

Mange nævner, at perioden med hjemmearbejde har været en tiltrængt pause fra arbejde i et miljø med uro og forstyrrelser.

- Først i denne periode har jeg haft mulighed for at arbejde hjemmefra, og det giver i høj grad mere ro og kun få forstyrrelser. Så det er absolut effektivt, og det giver mindre stress. Til hverdag sidder jeg i storrumskontor, så det er rigtig dejligt med ro til at løse opgaverne, skriver en ledelsessekretær i Region Sjælland i en kommentar.

- Jeg sidder normalt i et storrumskontor med meget lavt til loftet. Vi sidder mange mennesker på lidt plads. Så jeg er meget glad for at arbejde hjemme, både pga. pladsen og pga. støjen, lyder en kommentar fra en IT-medarbejder i Region Hovedstaden.

Bedre balance i hverdagen

Fra flere er der rosende ord til deres kolleger i IT-afdelingerne. VPN-opkoblinger og telefonomstillinger har tilsyneladende generelt fungeret overraskende godt. Det samme gælder video-møder på fx Teams, Zoom og Skype, selv om flere gerne vil have sig frabedt at fremvise deres private hjem i arbejdssammenhæng. Ikke mindst, når det er over for borgere. 
Mange nævner også, at hjemmearbejde kan have store fordele i familielivet.

- Det har øget min arbejdsglæde enormt. Jeg føler mig tættere på min datter, i og med jeg får hende at se flere timer om dagen. Vi kan have en stille start, og jeg kan hente hende før. Det gør det lettere for mig at have en god samvittighed, når jeg arbejder, således at jeg kan være mere effektiv. Vores familieliv har fået et helt andet, mere tilfredsstillende flow. Det gør, at jeg har mere overskud til mit arbejde, skriver en yngre mor i Region Hovedstaden.

At slippe for den daglige stress i pendlertrafikken og andre ”indledende øvelser” bliver også kommenteret positivt:

- Skønt at spare mindst en times transport om dagen. Jeg oplevede at have mere tid til rådighed og mindre stress. Også skønt at slippe for at tænke på madpakke, make-up og hår og strøget tøj osv., skriver en kvindelig ansat på et fynsk rådhus.

Malurt i begejstringen

Selv om de positive bemærkninger er i klart overtal, er alt ved hjemmearbejde ikke lyserødt. Savnet af kollegerne og den kollegiale sparring bliver nævnt mange gange. Andre nævner også bøvlet med at flytte udstyr frem og tilbage. Og så har arbejdstiden det bare med at brede sig. Det kan være vanskeligt at holde fri, når opgaverne presser sig på, og pc’en står i umiddelbar nærhed.

- Jeg føler ikke, at jeg har rigtig fri fra arbejde, i og med at jeg kan se skærmen og PC’en, som står på spisebordet. Så tænker man på de opgaver, man ikke nåede at lave, eller hvilken opgave man skal følge op på næste dag, beretter en medarbejder i Københavns Kommune.

Hun og mange andre kommenterer også både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø på hjemmekontoret. For nogle kan det være deprimerende at sidde alene og arbejde i hjemmet. De bliver motiveret og får energi af at være sammen med andre omkring opgaverne.

Ofte er det desuden en spisestol og spisestuebordet, der erstatter den ergonomisk korrekte kontorstol og hæve-/sænkebordet på jobbet. Når det sker gennem længere tid giver det fysiske skavanker, nævner flere svarpersoner.

Karen Brøndsholm, HK Kommunals arbejdsmiljøkonsulent, har tidligere opfordret til, at man får lavet en haste-APV (ArbejdsPladsVurdering) af hjemmearbejdspladsen.