Anja Monica Pedersen, tillidsrepræsentant hos L'EASY i Odense, roser arbejdsgiveren, der har været hurtige til hjælp med bl.a. skærme ved hjemmearbejde og portionsanretning på jobbet. Hun har heldigvis heller ikke oplevet mange kolleger, der har haft brug for hendes hjælp i forbindelse med corona.

 

    - Det hele har selvfølgelig været lidt mere besværligt i forhold til TR-opgaverne, da mange medlemmer har været sendt hjem på lønkompensation. De var altså stadig ansat, men blev hjemsendt med en klar melding om, at de skulle tilbage igen efter corona-krisen. Det var en dejlig melding at få for kollegerne, men også for mig som deres tillidsrepræsentant, fortæller Anja Monica Pedersen, der arbejder i L’easys finansafdeling:

    - Jeg meldte ud til kollegerne, som jeg talte med, om ”krisen contra arbejde”, at de bare skulle ringe til mig med deres eventuelle problemer i den forbindelse. Men der har heldigvis ikke været stort brug for det. Det tolker jeg samtidig som et tegn på, at virksomheden på samme måde har meldt hurtigt, tidligt og klart ud om tingene. For mit vedkommende har jeg ”kun” arbejdet hjemmefra i april måned. Ellers sad jeg stort set alene i afdelingen.

 

 

Jeg meldte ud til kollegerne, som jeg talte med, om ”krisen contra arbejde”, at de bare skulle ringe til mig med deres eventuelle problemer i den forbindelse. Men der har heldigvis ikke været stort brug for det.

 

 

”Bliver dejligt at komme tilbage igen…”

Selvom der med tillidsrepræsentant-brillerne har været styr på det meste, så lægger Anja ikke skjul på, at hun glæder sig til at komme tilbage på arbejde igen:

- Jeg tror, det var en god ting, at der for nogle måneder siden blev lukket så hurtigt ned, så vi allerede nu kan komme i gang igen. For kollegialt, socialt og arbejdsmæssigt bliver det dejligt at komme tilbage på arbejde igen. Det handler både om at se kollegerne, men også om at nogle ting trods alt bliver meget nemmere i hverdagen, siger hun og tilføjer:

- I finansafdelingen har vi for eksempel en del bilag og dokumenter, der skal behandles og godkendes af forskellige kolleger. Nu slipper vi for at scanne dokumenterne, sende dem og så vente på, at de bliver behandlet og godkendt.

 

Ros til arbejdsgiveren

Både som medarbejder og tillidsrepræsentant har det betyder meget for Anja, at arbejdsgiveren L’easy generelt har reageret kompetent og hurtigt på situationen:

- Det har gjort det nemmere for både mine kolleger og for mig som tillidsrepræsentant at forholde os til situationen, fordi L’easy har handlet på tingene og kommunikeret klart med os. Det gælder ikke kun i forhold til hjemsendelse og fortsat ansættelse, men også helt praktisk i forhold til, at vi skulle arbejde hjemmefra. Vi blev hurtigt spurgt, hvad vi manglede af skærme, printere osv. Det forholder sig på samme måde nu, hvor vi starter op igen. Så er der sørget for, at vi kan holde den rette afstand, få portionsmad til frokost, spritte af osv., runder Anja Monica Pedersen af.