Maria Stausholm-Fisker er HK-fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne på Aalborg Universitetshospital (AUH)

Maria Stausholm-Fisker er HK-fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne på Aalborg Universitetshospital (AUH)

 

 

Hos lægesekretærerne på Aalborg Universitetshospital (AUH) har de tillidsvalgte i den grad oplevet, at de skal være på stikkerne i en ekstrem situation.

 

For selv om meget kan undskyldes med corona, så er der en regning, der skal betales til det velvillige personale bagefter.

 

Det fortæller Maria Stausholm-Fisker, HK-fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne på AUH. Sammen med sin næstformand Lone Clausen tager hun sig af arbejdet med efterfølgende at kontrollere den udbetalte løn til kollegerne.

 

- Der foregår et kæmpestort oprydningsarbejde nu. Med at gennemgå lønsedler. For har lægesekretærerne fået tillæg for alle deres aftentimer, weekendvagter og for sene varslinger af ændrede arbejdstider? - spørger hun.

 

Arbejdstider vendt op og ned fra den ene dag til en anden

 

Da nedlukningen af Danmark tog fart i marts, og sygehusene oprettede pandemi-afsnit til patienterne, fik alle faggrupper travlt. Også lægesekretærerne i de nyoprettede afsnit, som fik vendt op og ned på deres arbejdstider nærmest fra den ene dag til den anden. De, der plejer at arbejde inden for normale arbejdstider, skulle nu møde både aften og weekend, og ofte med kort varsel, siger fællestillidsrepræsentanten.

 

Maria Stausholm-Fisker på sit fællestillidsrepræsentant-kontor på Aalborg Universitetshospital

Maria Stausholm-Fisker på sit fællestillidsrepræsentant-kontor på Aalborg Universitetshospital

 

Lægesekretærerne har indtaget en central placering under hele coronaperioden.

 

Maria Stausholm-Fisker fortæller:

 

- Mange meldte sig frivilligt til at arbejde på pandemiafsnittene. Disse lægesekretærer skulle kun koncentrere sig om opgaverne dér. Det betød samtidig, at de lægesekretærer, der var tilbage, fik rigtig travlt med at aflyse operationer og ambulante behandlinger inden for andre specialer.

 

Omkring 30 lægesekretærer blev flyttet til pandemiafsnittene.

 

- De meldte sig frivilligt, fordi det var en spændende opgave. Og lægesekretærerne oplevede en helt anden ånd i samarbejdet med andre faggrupper. Det kunne lige så godt være lægen som sekretæren, der skiftede patron i printeren, lyder det fra fællestillidsrepræsentanten.

 

Årsag til højere løn ikke specificeret

 

Nu består oprydningsarbejdet som sagt i at gennemgå en stor bunke lønsedler.

 

- Mange lægesekretærer, der blev overflyttet til pandemiafsnittene, har fået mere end normalt udbetalt på lønsedlen. Men det er ikke specificeret ud, hvad pengene er for, siger Maria Stausholm-Fisker.

 

Lægesekretærerne har tillidsrepræsentant-kontor på Sdr. Skovvej 5 i Aalborg

Lægesekretærerne har tillidsrepræsentant-kontor på Sdr. Skovvej 5 i Aalborg

 

En sag om manglende udetillæg for lægesekretærer, som forventer at få det samme som sygeplejersker, ligger også til afgørelse hos arbejdsgiveren, Region Nordjylland.

 

Status lige nu er, at 12 lægesekretærer stadig skal arbejde året ud på det ene tilbageværende pandemiafsnit.

 

- Og i forhold til behandlinger for andre lidelser har der ophobet sig en pukkel, hvor alt blev sat i stå, og den skal jo afvikles nu. Her kunne HK godt tænke sig, at der blev forhandlet en merarbejdsaftale på plads, siger Maria Stausholm-Fisker.