Billede af Mogens Bak-Hansen ved siden af en blomstrende rhododendron i haven mellem kontor og hus, hvor han har arbejdet under coronakrisen.

Mogens Bak-Hansen har i en periode overvejende arbejdet hjemme under coronakrisen. Her ses han i haven mellem kontor og hus, hvor han har arbejdet.

- Det er virkelig helt genialt!

Sådan siger administrationschef Janne Lund Frederiksen om sin oplevelse med HK JobBørs, da hun i begyndelsen af marts – midt i Corona-kaos med hjemsendte medarbejdere og planlægning af nødbemanding – skulle ansætte en barselsvikar i fogedretten.

- Det var overraskende positivt. Vi fik meget hurtigt 10 gode kandidater fra HK JobBørs, og vi er hele vejen igennem forløbet blevet mødt med hurtig betjening og en høj grad af ordentlighed. Jeg oplevede, at der virkelig var styr på tingene, fortæller Janne.

Meget positivt overraskede

Men æren for, at HK JobBørs overhovedet kom på banen, vil Janne ikke tage, for ifølge hende tilhører den alene Mogens Bak-Hansen

Mogens er tillidsrepræsentant for HK’erne i Retten i Nykøbing Falster og repræsenterer ca. 30 kolleger. Mogens fortæller, at ansættelsesprocesserne sommetider kan være langstrakte:

- Der kan være forskellige forklaringer på, at det sommetider kan være en langsommelig proces for os at finde den helt rigtige kandidat. Vi befinder os fagligt inden for et lavtlønsområde, vores geografiske placering kan være en udfordring, vi konkurrerer med 'nabo-retterne' om ansøgerne, og så er det faktisk sværere at blive sikkerhedsgodkendt, end man lige umiddelbart tror, fortæller Mogens.

En langstrakt ansættelsesproces er ikke optimal i forbindelse med vikariater af begrænset varighed. For at fremskynde processen foreslog Mogens at kontakte HK JobBørs.

- I forbindelse med mit TR-arbejde har jeg hørt om HK JobBørs, og derfor foreslog jeg, at vi prøvede det. I løbet af ganske få dage fik vi ansøgninger fra 10 egnede kandidater, og vi indkaldte 4 til samtale. Vi ansatte Jill Zangger i barselsvikariatet i fogedretten, og vi har efterfølgende ansat to andre af kandidaterne i kortere vikariater, så det har været en succes, fortæller Mogens

Efter en lille tænkepause fortæller Mogens nærmest lidt undskyldende, at det kom bag på alle i ansættelsesudvalget, hvor hurtigt og professionelt HK JobBørs kunne bidrage.

- Jeg ved ikke helt, hvad vi havde forventet, men vi blev meget positivt overraskede. Det kom bag på os, hvor godt det fungerede, og jeg ved, at det også har gjort et stort indtryk på ledelsen, siger Mogens.

En ærlig og ægte samtale

Da advokatsekretær Jill Zangger blev kontaktet af Marianne Sjøstrøm Jensen, som er JobBørskonsulent i HK Sjælland, fik hun et par linjer om, hvad stillingen indebar, og skulle derefter sende en ansøgning og et CV. Herefter gik det hurtigt, og Jill blev indkaldt til samtale.

Jill fremhæver ligesom Mogens og Janne den hurtige service som en force ved HK JobBørs, men ansættelsesprocessen bød også på en anden positiv oplevelse:

- Normalt er der et langt stillingsopslag, hvor man skal forsøge at vise, at man passer ned i en kasse. Jeg synes, det var spændende at få lov at beskrive mine styrker, som jeg ser dem, og ikke prøve at få dem til at passe til nogle punkter i et jobopslag. Jeg synes, det blev en mere ærlig og ægte samtale om, hvem vi er, og hvad vi forventede – både cheferne og jeg, fortæller Jill.

Hvad kan HK JobBørs?

Marianne Sjøstrøm Jensen fortæller:

HK JobBørs er et tilbud, HK har til vores medlemmer og til virksomheder, der søger HK-medarbejdere. Vi opfordrer alle medlemmer til at blive oprettet i vores database, hvis de ønsker at komme i betragtning, når vi får henvendelser fra arbejdsgivere, der søger nye medarbejdere. Og så følger vi hele tiden op. På den måde får vi det bedste kendskab til, hvilke kompetencer vi har i spil, og kan hurtigt og nemt matche dem med de ønsker, arbejdsgiverne har.

Ofte har virksomheden et akut behov for medarbejdere, og her er vores force i HK JobBørs, at vi kender vores medlemmer. Vi kender deres kompetencer og jobønsker, og derfor kan vi tilbyde en hurtig formidling af en kandidat med de rigtige kompetencer, siger Marianne.

HK JobBørs kan bruges af både offentlige og private virksomheder. Faste stillinger på offentlige arbejdspladser skal slås op, men det skal vikariater og midlertidige stillinger ikke altid.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte HK Sjællands JobBørs på mail jobboers.sjaelland@hk.dk.

Få mere at vide om HK JobBørs