Mere digitale

Jeg er et meget socialt menneske, men jeg er blevet overrasket over, hvor godt jeg faktisk også har fundet mig tilpas med at arbejde alene, siger Elenna Juuliie Nielsen. Foto: Kåre Viemose

- Før corona har vi ikke kunnet arbejde hjemmefra, fordi vi har været afhængige af at kunne slå op i fysiske mapper i forbindelse med udlejningsopgaver. Her samlede vi de opsagte boliger, som vi var i gang med at udbyde, så vi hver især hurtigt kunne få overblik over sagen.

Vi er jo vanemennesker, og det har fungeret fint for os sådan, men corona tvang os til at finde nye løsninger, så vi fortsat kunne løse vores opgaver, selv om vi fysisk sad forskellige steder. Derfor er alt materialet nu digitaliseret via blandt andet excel-ark, som vi alle har fælles adgang til.

Det har givet en langt mere effektiv arbejdsproces samtidig med, at det giver mulighed for et mere fleksibelt arbejdsliv. Vi arbejder nu frem mod at blive helt papirløse og er derfor også i gang med at overføre de digitale løsninger til en række af vores andre udlejningsopgaver.

Vi har endnu ikke lavet faste aftaler omkring hjemmearbejde, men der er blevet lagt op til, at det vil være en mulighed fremadrettet. Jeg har selv en dreng på 8 år. Det at kunne arbejde hjemmefra giver mig mulighed for fortsat at kunne bidrage, selv om jeg er nødt til at blive hjemme, hvis han for eksempel er forkølet, eller skolen er lukket. Førhen betød det, at mine kolleger skulle løbe stærkere, eller jeg selv havde en bunke opgaver, når jeg kom tilbage.

Det at arbejde hjemmefra de seneste måneder har også fået mig til at reflektere over de forskellige måder at have travlt på. På kontoret bliver jeg kontaktet af andre hele tiden, kunder kommer ind ad døren, en kollega har et spørgsmål osv.

Derhjemme er jeg i langt højere grad herre over, hvornår jeg tager imod input fra andre og kan derfor også arbejde effektivt på en anden måde. Jeg er et meget socialt menneske, så jeg kan slet ikke undvære kontakten med andre - det er det, der giver mig energi og overskud - men jeg er blevet overrasket over, hvor godt jeg faktisk også har fundet mig tilpas med at arbejde alene.

Læs også: Fremtidsforskerens bud på hjemmearbejde