Formand René Knudsen fra HK Service Hovedstaden glæder sig over, at det er lykkedes at halvere antallet af fyringstruede i Tivoli.

Antallet af kommende fyringer i Tivoli er næsten halveret til 233 fra de 440 afskedigelser, som i 11. juni blev meldt ud fra forlystelseshaven.

Tæt samarbejde mellem de involverede faglige organisationer HK Hovedstaden, Metal, Dansk El-Forbund og 3F samt tillidsrepræsentanter og fællestillidsmand betyder, at Tivoli nu begrænser antallet af berørte af fyringerne.

Antallet af berørte medarbejdere er blandt andet blevet nedbragt gennem mindre brug af løst tilknyttede afløsere og udløb af tidsbegrænsede ansættelseskontrakter.

En fleksibel planlægning af arbejdstid og vagter for både sæson- og helårsansatte har også bidraget til at halvere antallet af medarbejdere, som bliver berørt af fyringsrunden.

Aftalen mellem de faglige organisationer og Tivoli gør det nu muligt, at medarbejdere frivilligt kan melde sig til at blive opsagt.

Derudover er der mulighed for uddannelse fra ufaglært til faglært, og der kommer et tilbud om at holde orlov. Aftalen åbner også mulighed for arbejdsfordeling.

- Jeg er godt tilfreds med aftalen, siger formand for HK Service Hovedstaden René Knudsen.

Coronakrisen er grunden
Det er især den sene åbning af Tivoli grundet begrænsninger i kølvandet af corona-pandemien, som har berørt havens økonomi.

"Derfor har Tivoli anset det for nødvendigt at nedbringe lønomkostningerne og genskabe en bæredygtig forretning", oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Jeg er glad for, at antallet at berørte medarbejdere er bragt væsentligt ned takket være et godt forhandlingsresultat med 3F, HK og en række andre faglige organisationer, siger Tivolis administrerende direktør Lars Liebst. 

Han konstaterer, at dagen i dag er en af de værste og sværeste i Tivolis historie.

- Det berører mig dybt, at det er blevet nødvendigt at sige farvel til så mange dygtige og loyale medarbejdere, tilføjer Lars Liebst. 

Ud over, at antallet af berørte medarbejdere er nedbragt, er der i Forhandlingsudvalget aftalt en række forbedrede vilkår i forbindelse med opsigelserne. Det gælder for eksempel hjælp og tid til at komme videre i ny beskæftigelse.