12 exceptionelle unge mennesker over hele regionen blev ved deres dimissioner overrasket med, at de var de første modtagere af HK Sydjyllands nystiftede Fanebærerpris. Legatet gives til en elev, som er gået forrest for at sikre et godt studiemiljø, har udvist et stort engagement og er respekteret af sine medstuderende.

- Der er rigeligt fokus på karakterer og faglige præstationer i skolerne i dag. Vi har stiftet en pris til de elever, der gør en ekstra indsats for, at alle har et godt miljø at lære og udvikle sig i. Vi hylder de gode kammerater, der forstår værdien af et stærkt fællesskab, siger afdelingsformand Ole Kjær.

Der var lutter smil og glade miner, da eleverne modtog priserne. Nogle blev så overraskede, at de næsten ikke magtede at sige noget. Se billederne nedenfor i karrusellen. 

Fanebærerprisen vil fremover blive uddelt hvert år til en EUD-, EUX Business- eller Merkantil elev på handelsskoler over hele Sydjylland. Uddannelserne er valgt, fordi de ofte vil lede til en stilling indenfor HK’s område. Eleverne bliver indstillet til prisen af deres skole.

- Eleverne er på vej ud på et hektisk arbejdsmarked, hvor de helt sikkert vil blive gode og værdsatte kolleger. Dem er der brug for, siger Ole Kjær.

Med legatet følger 4000 kroner og en fanebærer fra Kay Bojesen.