- Jeg kan da godt frygte, at min alder kan spæne ben for mig. Men jeg har arbejdet i 3 forskellge regnskabsprogrammer inden for de seneste 5 år, så jeg kan godt garantere, at jeg stadig kan lære nyt. Foto: Lisbeth Holten
Kontorassistent Susan Jensen studsede lidt, da hun så en af hendes chefer komme kørende ind ad hendes indkørsel ved halv fire-tiden den sidste dag i marts. Hun havde arbejdet hjemmefra, siden statsministeren havde lukket landet delvist ned et par uger tidligere.
- Jeg har en kedelig meddelelse, sagde han og trak beklemt et stykke papir frem. Det var Susan Jensens opsigelse fra den elinstallationsvirksomhed på Lolland-Falster, som hun har arbejdet for siden 2015.
- Altså, ikke bare en hjemsendelse på dagpenge som elektrikerne? Eller på hjælpepakke med lønkompensation?, spurgte hun, mens de stod på hendes terrasse. Nej, desværre ikke. Og så spurgte hun ikke rigtig om mere. Hun satte sig ved havebordet, skrev under, og så tog chefen af sted igen.
- Jeg vidste jo godt, at telefonen ikke ringede særlig meget. Og når den gjorde, så kun med akutte småopgaver som noget lys, der var gået, eller en vaskemaskine, der var gået i stykker. Jeg tænker, at andre frygter at komme til at stå i den situation, jeg nu står i, og derfor ikke kaster sig ud i store renoveringsprojekter. Men alligevel havde jeg slet ikke set fyresedlen komme, siger Susan Jensen.
Gudskelov for lønforsikringen
I dag er alle tilbage i virksomheden, på nær Susan Jensen, der er opsagt til 31. juli og stadig arbejder hjemmefra, hvor hun debiterer og krediterer, udbetaler 14-dages løn, fakturerer og tager telefoner. Og lærer en af hendes kolleger op i jobbet.
- Det er en mærkelig fornemmelse at sidde og lære en anden op i éns jobfunktioner. Det er ikke super fedt, fortæller hun og håber samtidig, at hun måske kan komme tilbage, hvis det igen bliver gode tider, ”for mit indtryk er klart, at jeg var en skattet medarbejder”, som hun siger.
I mellemtiden har hun tilmeldt sig HKJobbørs og lagt sit cv ind på både jobnet.dk og jobindex og er begyndt at skrive ansøgninger til de få ledige job, der bliver slået op inden for hendes område.
- Jeg er slet ikke færdig med at arbejde endnu. Og jeg har heller ikke råd til at lade være, siger 61-årige Susan Jensen, der kom i lære som 17-årig og har været i arbejde lige siden, på nær 3 måneder, da hun var i starten af 20’erne og skulle flytte landsdel.
Susan Jensen er meget, meget glad for, at hun har ret til lønforsikring gennem HK Privat, hvis hun ikke skulle nå at få job inden 1. august. Lønforsikringen vil give hende 4.008 kroner hver måned i op til et halvt år.
Jeg er alene og bor i hus og har udgifter, der skal betales. Jeg vil helt sikkert helst i arbejde, men sker det ikke, hjælper lønforsikringen i hvert fald til, at jeg kan betale mine udgifter, og også få et o.k. beløb at leve for. Den gør, at jeg kan klare mig igennem hverdagen. Uden lønforsikring havde det været umuligt, konstaterer hun.
Susan Jensens CV i få ord
Mine faglige spidskompetencer
- Kundekontakt
- Bogholderiopgaver
- Fakturering
- Debitor-kreditorstyring
- Lønregnskab
Jeg er loyal, engageret, glad, udadvendt, ungdommelig og med stort mod på livet. Jeg går ikke i panik, når det hele går lidt stærkt. Jeg ser udfordringer - ikke problemer. Jeg sætter mig hurtigt ind i nye it-systemer. Jeg arbejder målrettet og selvstændigt, er ansvarsbevidst, fleksibel, serviceminded, omstillingsparat og er god til samarbejde.
Privat
Min fritid tilbringer jeg sammen med familien og gode venner, jeg synger i gospelkor, løbetræner og går til zumba. Derudover bruger jeg en del tid på at holde mit hus og have i stand.