Kære medlemmer og medarbejdere i HK Midt – god sommer til jer alle

 

I byder alle på samme måde ind med jeres kompetencer. I arbejder seriøst med opgaverne, selvom rammerne ændrer sig markant. I er holdspillere. I er servicemindede og formår at gøre en forskel for borgere, kunder, patienter, medlemmer og kolleger. I griber forandringer – også selvom de kommer uventet og fra den ene dag til den anden.

 

Da jeg skulle skrive denne sommerhilsen slog det mig: Medlemmerne af og medarbejderne i HK Midt er gjort af det samme seje stof.

Det havde jeg nu nok allerede en anelse om, men de seneste måneder med Covid19 og Corona-krise har gjort det helt tydeligt for mig:

I byder alle på samme måde ind med jeres kompetencer. I arbejder seriøst med opgaverne, selvom rammerne ændrer sig markant. I er holdspillere. I er servicemindede og formår at gøre en forskel for borgere, kunder, patienter, medlemmer og kolleger. I griber forandringer – også selvom de kommer uventet og fra den ene dag til den anden.

 

For forandringer fulgte der mange af hin dag i marts, da statsministeren trådte frem på TV-skærmen med et alvorligt budskab om, at Danmark lukkede ned.

Det fik på ganske kort tid stor betydning for os alle, uanset om vi fortsat skulle møde ind på arbejde i et sikkert setup med sprit, distance og værnemidler – eller om vi pludselig sad derhjemme og klarede kontakten til omverdenen virtuelt, digitalt og pr. telefon.

For eksempel har medarbejderne i HK Midt siddet klar med svar og informationer, der har hjulpet mange medlemmer af med den usikkerhed og utryghed, de sad med.

 

herfra skal der lyde tak og stor respekt for, at arbejdsmarkedets parter (det offentlige, arbejdsgivere og arbejdstagere) forstod situationens alvor og fulgte passende seriøse strategier.
Man satte sig sammen og stod sammen, da man valgte ansvarlighedens og samarbejdets vej.

 

”Treparts-ansvarlighed”

Først på foråret stod vi stod alle i en situation, hvor der blandt andet var brug for masser af samfundssind, ansvarlighed og håndsprit. Samfundssindet stod vi som borgere for at levere. Håndspritten kneb det en overgang med, indtil der med stor kreativitet blev lagt produktioner om til produktionen af den vigtige hygiejnefaktor.

Ansvarlighed var, som samfundssindet, en opgave for alle, men der var også brug for, at vores ledere, politikere, organisationer og samfundsaktører steppede op og viste sig ansvarlige.

Det gjorde de heldigvis, hvilket en meget vigtig ”treparts-ansvarlighed” er et godt eksempel på.

For herfra skal der lyde tak og stor respekt for, at arbejdsmarkedets parter (det offentlige, arbejdsgivere og arbejdstagere) forstod situationens alvor og fulgte passende seriøse strategier.

Man satte sig sammen og stod sammen, da man valgte ansvarlighedens og samarbejdets vej.

Det kom der brugbare, ansvarlige løsninger ud af, og det har samtidig været en stor fornøjelse at se, hvordan overenskomstbærende fagforbund, præcis som HK, har været sig deres rolle bevidst.

 

Hvad skal vi lære?

Nu er den delvise genåbning af samfundet i fulde gang. Flere og flere vender tilbage til deres arbejdspladser, hvor det er gensynets glæde med kollegerne, selvom det stadig er med passende afstand og masser af håndsprit.

 

Arbejdstid og arbejdssted vil være til debat, fordi mange har oplevet større fleksibilitet i deres arbejdsliv. Mødekulturen vil ændre sig, fordi de fleste af os har oplevet, hvordan lange (og indimellem langtrukne) møder kunne kortes. 

 

Der er de fleste steder stadig langt tilbage til den hverdag og det arbejdsliv, vi kendte før Corona-krisen – og spørgsmålet er, om vi nogensinde kommer tilbage dertil. For mangt og meget har ændret sig grundlæggende eller vil gøre det over de kommende måneder og år.

Arbejdstid og arbejdssted vil være til debat, fordi mange har oplevet større fleksibilitet i deres arbejdsliv. Mødekulturen vil ændre sig, fordi de fleste af os har oplevet, hvordan lange (og indimellem langtrukne) møder kunne kortes.

Læringskurven har allerede været meget stejl, men vi skal lære endnu mere og trække endnu flere af de erfaringer ud, som vi har gjort os i løbet af et helt usædvanligt forår.

 

Vi skal sammen holde hånden under de ledige. Vi skal udvikle og tilbyde løsninger, der bringer dem godt videre. 

 

Hjælp til ledige medlemmer

For en større gruppe danskere, herunder også HK’ere, har ændringen af deres arbejdsliv været så markant, at de har mistet deres job under Corona-krisen. Det er altid en barsk oplevelse og næppe mindre barsk, når det er så uventet og uforskyldt som her.

De samme tre parter, som jeg nævnte ovenfor, har også her en fælles opgave: Vi skal sammen holde hånden under de ledige. Vi skal udvikle og tilbyde løsninger, der bringer dem godt videre.

Hos HK Midt har vi allerede et professionelt setup klar til at hjælpe ledige medlemmer. Det omfatter for eksempel vores dygtige medarbejdere, JobBørsen, KarriereTelefonen, Kom Godt Videre (det tidligere Kvikstart) og et væld af online-kurser. Brug disse muligheder, hvis du er blevet ledig under eller som følge af Corona-krisen. Vi er der for dig! Det gælder naturligvis også for dig, der blev ledig før Covid19. Du behøver ikke at frygte, at du nu kommer bagerst i køen. Vi knokler for at hjælpe ALLE ledige medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet.

 

Med disse tanker og et blik tilbage på et mærkværdigt, forsømt forår vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig god sommer. Det gælder både for medlemmerne af HK Midt – og for medarbejderne.

Venlig hilsen
Anne Marie Bay
konstitueret formand HK Midt