Lederne bliver bedre til at forebygge mistrivsel og til at håndtere udfordringer i det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Det viser evalueringen af de to første hold på den frivillige statslige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø. Foto: Colourbox

Til efteråret skal det fjerde hold af ledere fra statslige arbejdspladser på den frivillige statslige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø. Og det kan både de og deres medarbejdere formentlig se frem til. Der er nemlig store gevinster at hente for ledere, der uddanner sig i at arbejde med psykisk arbejdsmiljø.

Ifølge en evaluering af de første to kurser har de deltagende ledere ’styrket deres evne til at understøtte et sundt psykisk arbejdsmiljø på deres arbejdsplads.’

Lederne har også fået et bedre indblik i, hvad der spiller ind på det psykiske arbejdsmiljø, ligesom de har fået konkrete redskaber og en større tryghed i forhold til deres egen rolle i forebyggelsen af mistrivsel og håndteringen af konkrete udfordringer i det psykiske arbejdsmiljø på deres arbejdsplads. Det fremgår af en evaluering, som Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) netop har afsluttet.

Tre kursusdage giver nye perspektiver

Instituttet konstaterer også, at flere deltagerne på de to første kurser har fået ’nye perspektiver på det psykiske arbejdsmiljø, en bedre begrebsforståelse og et nyt, fælles sprog de kan bruge i deres arbejde med det psykisk arbejdsmiljø.’

Uddannelsen, der omfatter tre kursusdage fordelt over et halvt år og koster 7.000 kroner, blev aftalt og siden udviklet som en del af overenskomstaftalen i 2018 mellem Finansministeriet – nu Medarbejder- og Kompetencestyrelsen - og de statsansattes forhandlere i CFU.

Rita Bundgaard, formand for HK Stat og for OAO-Stat, er meget tilfreds med evalueringen af OK18-projektet om den statslige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø:

- Vi er glade for, at vi, som faglige organisationer, har bidraget til konkret viden om, hvordan fremtidens lederuddannelser bør klæde statens ledere på i forhold til at håndtere deres ansvar for at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø til gavn for vores medlemmer, siger hun i en pressemeddelelse fra parterne bag uddannelsen.

Direktør Signe Friberg Nielsen i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, glæder sig over, at mange søger uddannelsen.

- Det er vigtigt, at ledere i staten føler sig godt klædt på til at fastholde og udvikle et godt psykisk arbejdsmiljø i samarbejde med medarbejderne. Derfor er vi glade for, at evalueringsrapporten viser, at vi i et rigtig godt samarbejde med CFU, er lykkedes med netop det, siger Signe Friberg Nielsen.

Det tredje hold har afsluttet uddannelsen, og som nævnt sætter hold 4 sig på skolebænken efter sommerferien. Et femte hold er under forberedelse. Interesserede ledere kan på www.flipa.dk læse mere om uddannelsen og tilmelde sig et nyhedsbrev, som kommer, når datoer med mere er klar. 

Rapporten om den frivillige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø ligger på EVA’s hjemmeside.