Når den nye ferielov træder i kraft, går vi over til samtidighedsferie. Det betyder, at de feriedage du optjener i september kan bruges i oktober.

Men eftersom du optjener 2,08 feriedage per måned som månedslønnet, så skal du gøre lidt krumspring, hvis du gerne vil holde efterårsferie i 2020.

Hvis du har holdt 3 ugers sommerferie – og ikke anden ferie siden 1. maj 2020 – har du nemlig 1,64 feriedage opsparet som du kan føre over i den nye ordning. Når man dertil lægger de 2,08 dages ferie du optjener i september, så vil du til efterårsferien have 3,72 dages ferie – altså ikke nok til at holde en hel uge.

Sådan kan du gøre, hvis du skal holde ferie i efterårsferien

  1. Har du feriefridage/6. ferieuge – så kan du bruge en eller flere af de dage til at sikre, at du kan holde efterårsferie.
  2. Du har mulighed for at aftale med din chef eller leder, at du kan holde ferie på forskud – altså bruge af den ferie du optjener i oktober.
  3. Du kan nøjes med at holde 3 dages ferie i efterårsferien

Læs også vores guide til den nye ferielov her

Brug karrieretelefonen – den er også for dig

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.