I den første sommerepisode havde vi valgt at datasnakke om et par aktuelle historier om dataetik, søgemaskiner og kryptering - og den kan man jo gå tilbage og lytte, hvis man har tid og lyst 😎🎧

I denne anden episode har vi fundet en masse tips til jer om email fra Hey, oplevelser i sommerlandet, tykke bøger til sommerlæsningen, podcasts og meget mere.

Man kan tænke på det som en slags mega-udgave af den sædvanlige tiprunde i slutningen af de normale episoder.

God fornøjelse!

Tips

RUNDE 1

Adam: WT Social - Wikipedia-stifterens alternative sociale netværk - læs også her

Anders: Hey - email på en helt ny måde

Jeppe: Forsvarets ideer til sommerferie-oplevelser

RUNDE 2

Adam: Jeffery Saddoris - podcast - om fotografi og andre kreative udfoldelser

Anders: Kim Stanley Robinson: “New York 2140” - scifi om et oversvømmet New York efter adskillige klimakatastrofer

Jeppe: Artikler fra Berlingske om nogle af de positive bieffekter af Coronakrisen - Fra daginstitutionerne + Spiseforstyrrede Ida har fundet ud af krisen

BONUS-RUNDE

Adam: Kraniebrud på Radio4 - podcast fuld af viden om altmuligt

Anders: Vi er Data på LOUD - mere radio/podcast om data, DataSnak og hverdag (Linket er udløbet pr 5/1 2022)

Jeppe: I min lomme ligger en sten - DR radioserie om en kvinde, hvis søster døde da de var små børn

 

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk